Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χωρίς βιασύνη, με τρεις μνηστήρες και πιθανή έκπληξη περιμένει σήμερα (11/12) τις μη δεσμευτικές προσφορές στο 1 δισ η Wind

tags :
Χωρίς βιασύνη, με τρεις μνηστήρες και πιθανή έκπληξη περιμένει σήμερα (11/12) τις μη δεσμευτικές προσφορές στο 1 δισ η Wind
Ο πήχης του 1 δις ευρώ και ο στόχος των 200 εκ ευρώ EBITDA
Η αντίστροφη μέτρηση για την πώληση της Wind ξεκινά σήμερα με την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια πόσοι θα είναι εκείνοι που θα εμφανιστούν ως ενδιαφερόμενοι (προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από τρεις τουλάχιστον) αλλά η μέχρι στιγμής εικόνα δεν μπορεί να αποκλείσει και εκπλήξεις σημαντικού βεληνεκούς.
Άλλωστε η Wind είναι μια εταιρία που μπορεί στο τέλος του 2021 υπό προϋποθέσεις να πιάσει επίπεδα EBITDA της τάξεως των 200 εκ ευρώ και δεν έχει το άγχος της χρηματοδότησης έχοντας ρίξει και το κόστος δανεισμού.
Οι μέτοχοι της εταιρίας πάντως δεν βιάζονται και αναμένεται να κινηθούν με τη λογική ότι θα πουλήσουν μόνο εφ όσον οι προσφορές που θα γίνουν τους ικανοποιούν καθώς με την πρόσφατη αναχρηματοδότηση έλαβαν ποσά .
Έτσι δεν αποκλείεται μετά το due diligence να δούμε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ενδιαφερόμενους.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων πάντως οριστική συμφωνία μεταβίβασης της εταιρίας δεν αναμένεται να υπάρξει πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020.
Η αποτίμηση της εταιρίας θεωρείται ότι δεν μπορεί να είναι κατώτερη του 1 δις ευρώ και σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και τα δάνεια των μετόχων τα οποία θα κληθεί να αναλάβει ο αγοραστής.
Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία στη μάχη της διεκδίκησης της εταιρίας αναμένται να μπουν η Providence Equity, η γνωστή στην Ελλάδα BC Partners και η Warburg Pincus.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης