Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αριστοτέλης Παντελιάδης: Απλώνουν το χέρι για να μας βγάλουν γρήγορα τις άδειες

tags :
Αριστοτέλης Παντελιάδης: Απλώνουν το χέρι για να μας βγάλουν γρήγορα τις άδειες
Οι κρατικές υπηρεσίες δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία
«Με το χέρι απλωμένο» είναι όλες οι κρατικές υπηρεσίες και επειδή δεν πληρώνουμε  μας καθυστερούν την έκδοση αδειών.
Την καταγγελία αυτή έκανε  ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΤΡΟ Cash & Carry κ  Αριστοτέλης  Παντελιάδης σε παρουσίαση του ομίλου σε δημοσιογράφους , ο οποίος να σημειωθεί περιέγραψε,  ότι η έκδοση αδειών παραμένει μια δύσκολη υπόθεση  για την Ελλάδα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων  για απλούστευση των διαδικασιών.
Τόνισε ότι  μέχρι σήμερα  δεν έχουν αποδώσει οι προσπάθειες , επισημαίνοντας ότι  όλες  οι υπηρεσίες  δεν εφαρμόζουν  το νόμο και ζητούν επιπλέον χαρτιά.
Ανέφερε ως παράδειγμα  μια  Δημοτική Αρχή  που απαιτούσε πιστοποιητικό ποινικού μητρώου  από τα μέλη του Διοικητικού και  στην περίπτωση  που αρνούμασταν την προσκόμιση των  δικαιολογητικών που ζητούσαν δεν θα είχαμε τις άδειες.
Όλοι παραβιάζουν το νόμο , ο οποίος  να σημειωθεί  προσδιορίζει μόλις τρία συγκεκριμένα  έγραφα , που πρέπει να καταθέσει ο ενδιαφερόμενος για την έκδοση  των αδειών.
Η κρατική  Αρχή του Δήμου  αιτιολόγησε τη  στάση της , λέγοντας ότι  το Δημοτικό  Συμβούλιο έχει επιβάλει επιπλέον  έγραφα για την έκδοση  άδειών. Ο κ. Αριστοτέλης  Παντελιάδης χαρακτήρισε αφιλόξενη την Ελλάδα  για επενδύσεις, επισημαίνοντας  ότι  πρόκειται για  εγκαταστάσεις χωρίς  όχληση,  φανταστείτε τι θα συμβεί  για μια  νέα βιομηχανία και επανέλαβε ότι  όλοι έχουν «απλωμένο τα χέρι»  υπονοώντας  ότι ζητούν λεφτά για την ταχύτερη  έκδοση  των αδειών..
 
Το Χρηματιστήριο  Αθηνών είναι μία λύση  όταν  θέλεις  κεφάλαια

Ο διευθύνων σύμβουλος της METRO  ΜΕΤΡΟ Cash & Carry  αναμένει ανακατατάξεις  στη μεσαία   κατηγορία , στον κλάδο του λιανεμπορίου ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο  να αποδεχθεί μία πρόταση εισόδου επενδυτή που θα  αγόραζε το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της  εταιρείας.
Ο ίδιος θεωρεί καλύτερη  λύση την είσοδο του  στο Χρηματιστήριο Αθηνών  για την αναζήτηση  κεφαλαίων παρά  να πουλήσει πακέτο μετοχών της εταιρείας.
Ανέφερε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευθεί με τις τράπεζες  τα ομολογιακά δάνεια, διεκδικώντας  τη μείωση του επιτοκίου κατά 1,5 %. Δεν απέφυγε  να πει ότι όταν ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει την εξαγορά  με την αλυσίδα Βερόπουλος , οι τράπεζες πήραν υψηλό επιτόκιο,  το οποίο όμως  δεν αποκάλυψε.

Τα σχέδια  ΜΕΤΡΟ Cash & Carry 
 
Με άνοδο  κατά 6% του κύκλου εργασιών αναμένεται να κλείσει φέτος  η χρονιά  φθάνοντας το 1,260 εκατ.  ευρώ  ( πέρυσι 1,188 εκατ. ευρώ) για τον  όμιλο ΜΕΤΡΟ Cash & Carry , στον οποίο ν συμπεριλαμβάνεται και  ο τζίρος  της  αλυσίδας σουπερ  μάρκετ .
Η κερδοφορία  θα ξεπεράσει τα 9 εκατ. ευρώ  ενώ τα τελευταία χρόνια  η διοίκηση  δεν προχώρησε στη  διανομή μερίσματος στους  μετόχους.
Οι επενδύσεις θα ανέλθουν σε 45 εκατ. ευρώ το 2020 , οι οποίες θα φέρουν  8 νέα   καταστήματα ,
Πέρυσι το ύψος των επενδύσεων ήταν στα 33 εκατ. ευρώ και την τελευταία πενταετία  διαμορφώθηκαν στα 200 εκατ  ευρώ.
Ο κ. Παντελιάδης αποκάλυψε ότι επέστρεψε μεγάλη μερίδα καταναλωτών από το πρώην  δίκτυο  της Βερόπουλος  σημειώνοντας  άνοδο κατά  μέσο όρο  6%.
Πλέον  η συνεισφορά  των σούπερ μάρκετ My Market στο συνολικό τζίρο  ξεπέρασε το 50% ενώ μέχρι πρότινος  προέρχονταν από τα ΜΕΤΡΟ Cash & Carry .
Η διοίκηση  δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα προϊόντα  μαναβικής προσφέροντας  τη δυνατότητα στους καταναλωτές  να επιστρέψουν πίσω ότι δεν τους άρεσε προσκομίζοντας  μόνο την απόδειξη.
Η METRO κάνει «απόβαση»  στη Λεμεσό της Κύπρου  ανοίγοντας κατάστημα  χονδρικής με την επωνυμία BEST VALUE και αναμένεται  να ανοίξει στις 28 Ιανουαρίου του 2020.
Σήμερα ο όμιλος  διαθέτει  225  σουπερ  μάρκετ My Market και 50  ΜΕΤΡΟ C&C .
Πρόσφατα άνοιξε  νέο  κατάστημα  στη Γαστούνη  το οποίο πρόκειται για κατάστημα  «μοντέλο» χρησιμοποιώντας νέα  υλικά  κατασκευής  και καλύτερους   χώρους   για τους καταναλωτές. 
Τέλος  να σημειωθεί ότι ο  όμιλος  METRO Cash & Carry είναι ο έβδομος  μεγαλύτερος  εργοδότης   της χώρας  καθώς απασχολεί 10.714  άτομα.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης