Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η προκλητικότητα της Τουρκίας στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Pyatt

tags :
Η προκλητικότητα της Τουρκίας στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Pyatt
Ο πρωθυπουργός ανέλυσε στον Πρεσβευτή των ΗΠΑ τις ελληνικές θέσεις και ενέργειες
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα 10/12 στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση με τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt για την προετοιμασία του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 6 έως τις 8 Ιανουαρίου 2020.
Στις 7 Ιανουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, ενω στις 6 Ιανουαρίου θα παραστεί στην τελετή της ομογένειας για τον Αγιασμό των Υδάτων στο Tarpon Springs της Florida.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το περιεχόμενο των επιστολών που έστειλε η Ελλάδα στον Γενικό Γραμματέα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο πρωθυπουργός ανέλυσε στον Πρεσβευτή των ΗΠΑ τις ελληνικές θέσεις και ενέργειες απέναντι στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.
Υπενθυμίζεται ότι η υπογραφή Μνημονίου με τη Λιβύη έχει χαρακτηριστεί «προκλητική ενέργεια» από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Για τη συνάντηση ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πραγματοποίησε και ο κ. Pyatt.
Σε αυτήν αναφέρει ότι: «Είχα μία εξαιρετική συνάντηση με τον πρωθυπουργός της Ελλάδας για να συζητήσουμε το ταξίδι του στις 7 Ιανουαρίου όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ένα ξεκάθαρο σημάδι της αυξανόμενης σημασίας που έχει η Ελλάδα για την Ουάσιγκτον, ως πυλώνας σταθερότητας στην δύσκολη και περίπλοκη περιοχή της και της δέσμευσής μας να στηρίξουμε τη χώρα ώστε να επιτύχει μία πλήρη οικονομική ανάπτυξη».
Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης