Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obrador (Πρόεδρος Μεξικού): Έχουμε καταλήξει στην εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ-Καναδά

Obrador (Πρόεδρος Μεξικού): Έχουμε καταλήξει στην εμπορική συμφωνία με ΗΠΑ-Καναδά
Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι 3 χώρες συμφώνησαν στις τροποποιήσεις του εργατικού δικαίου, του χάλυβα και του αλουμινίου στη συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά, όμως όσον αφορά τις ΗΠΑ, χρειάζεται την έγκριση του Κογκρέσου
Ο Καναδάς, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταλήξει σε συμφωνία για μια νέα βορειοαμερικανική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και θα την υπογράψουν την Τρίτη, αλλά το σύμφωνο εξακολουθεί να χρειάζεται την έγκριση των νομοθετών των ΗΠΑ και του Καναδά, δήλωσε ο πρόεδρος του Μεξικού, Andres Manuel Lopez Obrador, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι τρεις χώρες συμφώνησαν στις τροποποιήσεις του εργατικού δικαίου, του χάλυβα και του αλουμινίου στη συμφωνία ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά (USMCA).
Αξιωματούχος του Μεξικού, ο Lopez Obrador, δήλωσε στο Twitter: «Από τη μεριά μας, υπάρχει τώρα δυνατότητα για συμφωνία.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συμφωνία αυτή είναι ευεργετική για το Μεξικό, όπως και για τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες», και πρόσθεσε ότι οι υπογραφές θα πέσουν στο ιστορικό Εθνικό Παλάτι του Μεξικού.
«Όσον αφορά τις ΗΠΑ, υπάρχει η έγκριση από την κυβέρνηση, αλλά χρειαζόμαστε το Κογκρέσο για να την επικυρώσει», δήλωσε ο Lopez Obrador.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, δήλωσε ότι η συμφωνία είναι κοντά στο να οριστικοποιηθεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης