Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -1,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2019

Βρετανία: Υποχώρησε κατά -1,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο 2019
Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο του 2019, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (10/12) η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -1,3% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, έναντι ετήσιας πτώσης -1,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσιας πτώση θα περιοριστεί στο -1,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1% έναντι μηνιαίας πτώσης -0,3% τον Σεπτέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,2%.
Η μεγαλύτερη ετήσια πτώση σημειώθηκε στην παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου, και συγκεκριμένα στο -1,2%, έναντι ετήσιας πτώσης -1,8% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -1,4%.
Όσον αφορά τον τομέα ορυκτών και λατομείων, η παραγωγή υποχώρησε κατά -6,4% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου διαμορφώθηκε στο -0,7%.
Για το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2019 η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,7% σε τριμηνιαία βάση, με την παραγωγή στη φαρμακευτική βιομηχανία καταγράφει πτώση της τάξεως του -4,5%.
Επιπλέον, η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο υποχώρησε κατά -2,1% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου +1,2% τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ σε μηνιαία βάση καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -2,3%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Βρετανικής Στατιστική Υπηρεσία, το ΑΕΠ της χώρας παρέμεινε αμετάβλητο για τον Οκτώβριο του 2019, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή άνοδο 0,1%.
Για το τρίμηνο το οποίο ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2019, το ΑΕΠ της Βρετανίας παρέμεινε επίσης αμετάβλητο, έναντι ανόδου 0,3% το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου 2019.
Ο κλάδος υπηρεσιών αναπτύχθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, ενώ παρόμοιος ήταν και ο τριμηνιαίος ρυθμός ανάπτυξης για το διάστημα Αυγούστου-Οκτωβρίου.
«Η βρετανική οικονομία δεν κατέγραψε ανάπτυξη τους τελευταίους τρεις μήνες», ανέφερε η ONS, προσθέτοντας ότι «υπήρξε άνοδος στον κλάδο υπηρεσιών, η οποία αντισταθμίστηκε από την πτώση στον μεταποιητικό κλάδο».
«Ο κατασκευαστικός κλάδος κατέγραψε επίσης πτώση τους τελευταίους τρεις μήνες, εν μέσω σημαντικής υποχώρησης στον τομέα οικοδόμησης κατοικιών», πρόσθεσε η ONS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης