Μπακογιάννη: Αν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μας - «Ναι» στη Χάγη

Μπακογιάννη: Αν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μας - «Ναι» στη Χάγη
Διευκρίνισε ωστόσο ότι σε διπλωματικό επίπεδο η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, ενώ αντίθετα η Τουρκία θα απομονωθεί διεθνώς
Υπέρ της προσφυγής Ελλάδας - Τουρκίας στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Action 24 και στην εκπομπή Αντιθέσεις.
«Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία, στο συνυποσχετικό και πιστεύω πως πρέπει να πάμε γιατί στην εξωτερική πολιτική το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα», τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.
Η βουλευτής της ΝΔ, χαρακτήρισε πολύ άξιο υπουργό τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια.
Η κυρία Μπακογιάννη συμφώνησε ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου ωστόσο εκτίμησε ότι δεν είναι αυξημένος και ότι η κατάσταση δεν χρειάζεται δραματοποίηση αλλά σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε με την άποψη του πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελλου Αποστολάκη ότι, αν κάνουμε πόλεμο, θα είμαστε μόνοι μας.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι σε διπλωματικό επίπεδο η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, ενώ αντίθετα η Τουρκία με την πολιτική που ακολουθεί θα απομονωθεί διεθνώς.
«Αν κάνουμε πόλεμο, θα είμαστε μόνοι μας.
Κανείς δεν πρόκειται να πολεμήσει για μας και να σκοτωθεί.
Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας.
Και ο μεγάλος πόλεμος είναι η επιτυχία να μην κανείς πόλεμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε πως «όσοι λένε ότι είμαστε μόνοι μας διπλωματικά και επικρίνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να μας πουν την άλλη πρόταση.
Τι θέλουν να βγάλουμε τον στόλο και να πυροβολούμε;
Θα είναι καλό όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι αναλυτές να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν για εξωτερική πολιτική.
Περιμένω να υπάρχει μια αίσθηση ευθύνης».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS