Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μετά τις πρόσφατες απώλειες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση μετά τις πρόσφατες απώλειες
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα, αλλά θέλουμε να δούμε αντίδραση. Δεν έχουμε βέβαια μεγάλες προσδοκίες γιατί στο εξωτερικό το κλίμα δεν είναι καλό. Όμως υπάρχουν μετοχές που πιέστηκαν αρκετά και θα μπορούσαν να τραβήξουν επενδυτικά βλέμματα.  

Η αγορά βέβαια μπορεί να πάει και προς τις 850 μονάδες λένε οι αναλυτές χωρίς να μας χαλάσει τη μεγάλη εικόνα. Καλό βέβαια θα ήταν μετά από τέτοια υποχώρηση να δούμε και κάποια αντίδραση έτσι για να θυμηθούμε πως υπάρχουν επενδυτές που εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες.

Μονοπωλεί το ενδιαφέρον στα μικρομεσαία η μετοχή της Κέκροψ η οποία μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για νέα δικαστική εμπλοκή στα διεκδικούμενα από το δημόσιο ακίνητα έχει σπάσει όλες τις στηρίξεις και καταγράφει απώλειες άνω του 10%.

ΜOTOR OIL: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,35 ευρώ ανά μετοχή μεικτό. Ο φόρος είναι 10%.

ΔΕΗ: Η παρουσίαση βασικών σημείων του business plan που παρουσιάστηκαν στη Νέα Υόρκη από τον κ.Στάσση θα κρατήσουν τη μετοχή στο επίκεντρο. Αναμένει σημαντική ενίσχυση από την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ με μία σειρά από κινήσεις θα μπορέσει να έχει EBITDA 800 εκατ. ευρώ το 2020 και άνω του 1 δισ. ευρώ το 2021.

Με βάση τους δικούς μας υπολογισμούς αυτό το ύψος EBITDA χρειάζεται η ΔΕΗ για να μπορέσει να δικαιολογεί το χρέος της και να μηδενίσει τις μεγάλες ζημιές που εμφανίζει στα αποτελέσματά της. Βέβαια οι επενδύσεις σε ΑΠΕ θα πρέπει να μας πει πόσο θα στοιχίσουν και που θα βρεθούν τα κεφάλαια. Η μετοχή έχει μικρές απώλειες στο ξεκίνημα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Πώληση 291 συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης από τον κ.Χρυσάφη, υπόχρεο πρόσωπο της εταιρείας.

ΚΕΚΡΟΨ: Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, αναφορικά με την διεκδικούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή "Λατομείου"), γνωστοποιεί ότι την 6-12-2019, το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε Αίτηση ενώπιον του Αρείου Πάγου για την Αναίρεση της με αριθμό 3039/2019 απόφασης του Εφετείου Αθηνών.

Η μετοχή έγραψε χθες επίπεδα χαμηλότερα από τη στήριξη που είχε επιβεβαιώσει μερικές φορές στο παρελθόν και τώρα γράφει ακόμα χαμηλότερες τιμές. Το διάγραμμα χάλασε λόγω προφανώς των εξελίξεων.Σήμερα στη μετοχή ασκούνται ισχυρές πιέσεις με αποτέλεσμα να υποχωρεί 13% και να βρίσκεται στα 2,13 ευρώ με όγκο 25 χιλ. τεμάχια.

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κάποιοι γνώριζαν και πουλούσαν όσες μετοχές μπορούσαν το προηγούμενο διάστημα. Κοιτάζαμε τη μετοχή τεχνικά και φαινόταν πλέον ελκυστική η αποτίμηση γιατί πατούσε σε στηρίξεις, αλλά τώρα με τις νέες εξελίξεις τα πράγματα περιπλέκονται. Θα περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει στα 1,85-1,90 ευρώ.

ΙΑΣΩ: Συνεχίζονται οι αγορές από insiders. Θα πρέπει να δούμε τα ετήσια αποτελέσματα αλλά και τις όποιες αναφορές γίνουν για τις προοπτικές του ομίλου. Υπενθυμίζεται πως στο εξάμηνο η καθαρή θέση ήταν στα 146,9 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις στα 137 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα στα 28 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρχαν και απαιτήσεις 39,4 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 49,1 εκατ. ευρώ από 55,3 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 5,4 εκατ. ευρώ από 12 εκατ. ευρώ. Υπήρχαν βέβαια έκτακτα στο περσινό διάστημα, ενώ σημειώνεται πως παρά τη μείωση του τζίρου τα μικτά κέρδη ήταν σχεδόν αμετάβλητα. Χωρίς τα έκτακτα υπάρχει βελτίωση στη σύγκριση στο φετινό εξάμηνο.

ΕΛΠΕ: Καλή αντίδραση από τη μετοχή, βγήκε και η ανακοίνωση για τη ΔΕΠΑ Υποδομών. Η υποχώρηση των προηγούμενων ημερών και η διαγραμματική εικόνα επιβάλει μία ανοδική κίνηση. Στα 8,33 ευρώ με άνοδο 1,5%.

ΕΥΔΑΠ: Πρέπει να καταφέρει να μείνει πάνω από τα 7,30 ευρώ και δείχνει στο ξεκίνημα ότι μπορεί. Μετά από καιρό έκλεισε χθες ανοδικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης