Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Τους βασικούς άξονες του business plan παρουσίασε ο Γ. Στάσσης στo Capital Link

tags :
ΔΕΗ: Τους βασικούς άξονες του business plan παρουσίασε ο Γ. Στάσσης στo Capital Link
Στο Δ.Σ. της Παρασκευής και οι στρατηγικές προτεραιότητες του νέου business plan
Το στίγμα των νέων στρατηγικών στόχων της ΔΕΗ για το μέλλον σε συνδυασμό με το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης έδωσε από τη Νέα Υόρκη και  το βήμα της εκδήλωσης Invest in Greece Capital Link  o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης.
Όπως είπε «η ΔΕΗ έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο, το οποίο θα ανακοινώσει σύντομα και εκτός από την απολιγντιτοποίηση έχει τρεις ακόμα βασικούς άξονες:
-την μετεξέλιξή της από ουραγό σε πρωταγωνιστή στην παραγωγή ηλεκτρισμού από ΑΠΕ,
-την ψηφιοποίηση των δικτύων και
-την διαμόρφωση εμπορικής πολιτικής με βάση τον πελάτη».
Μέσω του συνεδρίου ο κ. Στάσσης θέλησε να απευθυνθεί στους Αμερικανούς επενδυτές προσκαλώντας τους να επενδύσουν στη μετοχή της ΔΕΗ, αλλά και ενημερώνοντας τους για τις προοπτικές που διανοίγονται μέσω του προγράμματος ιδιωτικοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ.  
Τα ερωτήματα που δέχτηκε ήταν πολλά και κυρίως έχουν να κάνουν με την ταχεία στροφή της ΔΕΗ σε μια πράσινη εταιρία, όταν μάλιστα οι πληροφορίες μιλούν για ένα στόχο 1GW στην πενταετία.
Γιατί αυτό θα απαιτηθούν κεφάλαια και κάτα συνέπεια έρχεται στο προσκήνιο η ομολογιακή έκδοση, που σε πρώτη φάση θα μειώσει το χρηματοοικονομικό κόστος της Επιχείρησης, μετά την κοινοποίηση του business plan την προσεχή εβδομάδα.
Η ΔΕΗ υπολογίζει ότι θα έχει σημαντική ενίσχυση από την πώληση του 49% του αναμορφωμένου ΔΕΔΔΗΕ, ενώ με μια σειρά κινήσεων που θα περιορίσουν τις ζημίες από τους λιγνίτες και τα ΝΟΜΕ, παράλληλα με τιτλοποίηση, ΥΚΩ και όφελος από την έμμεση αύξηση τιμολογίων, εκτιμάται ότι θα έχει EBITDA 800 εκατ ευρώ το 2020 και άνω του 1 δισ το 2021.
Άρα το ζητούμενο είναι η ταχύτητα και αποτελεσματικότητα του μετασχηματισμού.
Ο κ.Στάσσης για πρώτη φορά δημιούργησε μια σιγουριά στους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν ότι υπάρχει μια στρατηγική με επίκεντρο τον εκσυγχρονισμό και την ανταγωνιστικότητα της ΔΕΗ, σε σχέση με ελλειμματικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν, όπως αυτή της περιόδου 2014 αλλά και αυτή της περιόδου 2018.
Μέτα από όλα αυτά αναμένεται τεράστιο ενδιαφέρον για το business plan που θα δημοσιοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 16/12.

Στο Δ.Σ. της Παρασκευής και οι στρατηγικές προτεραιότητες του νέου business plan

Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ θα κληθεί να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της εταιρίας για το 2020, καθώς και τις στρατηγικές προτεραιότητες του νέου business plan που εκπονεί η εταιρία συμβούλων McKinsey.
Τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου ο κ. Στάσσης  σχεδιάζει να παρουσιάσει τα βασικά στοιχεία του επιχειρηματικού πλάνου σε συνέντευξη Τύπου.
 
Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης