ΗΠΑ: Αίρει το Κογκρέσο το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο – Είχε επιβληθεί το 1987

ΗΠΑ: Αίρει το Κογκρέσο το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο – Είχε επιβληθεί το 1987
Έως την Πέμπτη 12/12 η απόφαση
Την άρση του εμπάργκο αμερικανικών όπλων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είχε επιβληθεί διά νόμου το 1987, αναμένεται να άρει έως την ερχόμενη Πέμπτη 12/12 το Κογκρέσο των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η άρση του εμπάργκο – που αφορά μόνο την προμήθεια υλικού από την Κυπριακή Δημοκρατία – θα επιτευχθεί μέσω της έγκρισης του Νόμου για τον Προϋπολογισμό Εθνικής Άμυνας, για το 2020 (NDAA 2020).
Αν και τα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου ενέκριναν δύο χωριστά κείμενα, από τα τέλη Ιουλίου, οι διαφορετικές προσεγγίσεις Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στο θέμα της χρηματοδότησης του «τοίχου» που επιθυμεί να υψώσει ο Πρόεδρος Trump στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού εμπόδιζαν τη συμφωνία για τον συγκερασμό των δύο κειμένων, στα οποία όμως το λεκτικό για την άρση του εμπάργκο ήταν πανομοιότυπο.
Ωστόσο, το περασμένο Σαββατοκύριακο επήλθε συμφωνία μεταξύ των επιδιαιτητών που είχαν ορίσει Βουλή και Γερουσία, κάτι που επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα από επιφανή στελέχη των Δημοκρατικών, τα οποία ωστόσο δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες.
Η ψηφοφορία επί του τελικού κειμένου στη Βουλή θα λάβει χώρα την Τετάρτη και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία στη Γερουσία, είτε αργότερα την ίδια ημέρα, ή την επομένη.
Μετά την έγκριση από τα δύο σώματα θα πάει στον Πρόεδρο Trump για υπογραφή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS