Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συρία: Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην πρώην πρωτεύουσα του ISIS μετά την απόσυρση των ΗΠΑ

tags :
Συρία: Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην πρώην πρωτεύουσα του ISIS μετά την απόσυρση των ΗΠΑ
Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη Ράκα, την πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσα του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία
Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη Ράκα, την πρώην ντε φάκτο πρωτεύουσα του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, μετά την αποχώρηση από την περιοχή των αμερικανικών δυνάμεων.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Zveda TV του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας μετέδωσε εικόνες από Ρώσους στρατιώτες να κάνουν χειραψία με παιδιά στη Ράκα και να ξεφορτώνουν από φορτηγά πακέτα με ανθρωπιστική βοήθεια, στα οποία είναι γραμμένα η φράση «Η Ρωσία είναι στο πλευρό σας».
Τα αμερικανικά στρατεύματα με τη βοήθεια των Σύρων συμμάχων τους στους οποίους κυριαρχούν οι Κούρδοι κατέλαβαν τη Ράκα πριν δύο χρόνια, στη μεγαλύτερη νίκη των ΗΠΑ στην εκστρατείας τους εναντίον του ΙΚ στη Συρία.
Όμως τον Οκτώβριο ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump ζήτησε την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, και η Μόσχα αμέσως έσπευσε να προωθηθεί στις περιοχές που είχαν εγκαταλείψει οι Αμερικάνοι.
Τα ρωσικά στρατεύματα στη Ράκα μοίραζαν ανθρωπιστική βοήθεια και στρατιωτικοί γιατροί προσέφεραν στους κατοίκους ιατρική φροντίδα, επεσήμανε ο V. Varnavcki αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
«Το έργο της περισυλλογής των ερειπίων και του καθαρισμού της περιοχής (από βόμβες ή νάρκες) δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και υπάρχουν ελλείψεις σε καθαρό νερό, φάρμακα και τρόφιμα», πρόσθεσε.
Η Ρωσία δημιούργησε τον Νοέμβριο βάση ελικοπτέρων σε αεροδρόμιο πόλης της βορειανατολικής Συρίας και προσγείωσε δυνάμεις της σε αεροπορική βάση στην περιοχή, την οποία έχουν εγκαταλείψει οι αμερικανικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης