Διεθνή

WADA: Η Ρωσία δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, 4ετής αποκλεισμός

WADA: Η Ρωσία δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, 4ετής αποκλεισμός
Ο WADA ανακοίνωσε ότι η ρωσική υπηρεσία κατά του ντόπινγκ δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις και έτσι η χώρα τιμωρείται με αποκλεισμό από φιλοξενία αθλητικών γεγονότων και συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες για 4 χρόνια
Η Ρωσία αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020) και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Πεκίνου (2022), μετά την απόφαση του παγκόσμιου οργανισμού για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA).
Ο παγκόσμιος οργανισμός έκρινε ότιδεν είναι έγκυρα τα δεδομένα από τους ελέγχους που διαβίβασε το εργαστήριο της Μόσχας, προκειμένου να ριχτεί φως στο διεφθαρμένο σύστημα ντόπινγκ, που ξέσπασε στη χώρα μεταξύ 2011 και 2015.
Ο WADA ανακοίνωσε ότι η ρωσική υπηρεσία κατά του ντόπινγκ (Rusada) δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις, όσον αφορά στα στοιχεία που δίνουν τα εργαστήριά της, και έτσι η χώρα τιμωρείται με αποκλεισμό από φιλοξενία αθλητικών γεγονότων για τέσσερα χρόνια, όπως σχετικά μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS».
Η απόφαση της WADA ήταν ομόφωνη, όπως σχετικά δήλωσε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού.
Η Ολυμπιακή επιτροπή της Rusada αναμένεται να προσφύγει στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο της Λωζάννης (CAS) για την ακύρωση της απόφασης αυτής.
Να σημειωθεί πως η απόφαση της WADA αφήνει «παράθυρο» για συμμετοχή Ρώσων αθλητών/τριών στο Τόκιο, αλλά και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις, όχι όμως υπό τη σημαία της χώρας, αλλά ως ουδέτεροι, όπως συνέβη με τη συμμετοχή των αθλητών στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Pyeong Chang οι οποίοι αγωνίστηκαν φορώντας ουδέτερη στολή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης