Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Cavusoglu επικρίνει την Ελλάδα: Είναι παράνομο να συναντιέσαι με τον Haftar

Ο Cavusoglu επικρίνει την Ελλάδα: Είναι παράνομο να συναντιέσαι με τον Haftar
«Χαλάσαμε ένα μεγάλο παιχνίδι, με το να στείλουμε τα πλοία μας γύρω από την Κύπρο στις περιοχές όπου η 'ΤΔΒΚ' έχει επίσης εκδώσει άδειες έξω από την υφαλοκρηπίδα μας» - «Δεν περίμεναν μία τέτοια κίνηση από την Τουρκία, οι ισορροπίες άλλαξαν, υπάρχει ένας ευρύτερος πανικός», συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών
Μαθήματα νομιμότητας θέλησε να παραδώσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu και σχολιάζοντας σε συνέντευξη τύπου με τον Αφγανό ομόλογό του σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, τις ελληνικές κινήσεις είπε ότι «αυτά που κάνει η Ελλάδα δεν είναι νόμιμα. Για παράδειγμα το να συναντιέσαι με τον Haftar δεν είναι νόμιμο».
Στη συνέχεια τόνισε και αυτός με τη σειρά του, όπως γράφουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι οι συμφωνίες με τη Λιβύη συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.
«Χαλάσαμε ένα μεγάλο παιχνίδι, με το να στείλουμε τα πλοία μας γύρω από την Κύπρο στις περιοχές όπου η 'ΤΔΒΚ' έχει επίσης εκδώσει άδειες έξω από την υφαλοκρηπίδα μας».
Συμπλήρωσε δε: «δεν περίμεναν μία τέτοια κίνηση από την Τουρκία, οι ισορροπίες άλλαξαν, υπάρχει ένας ευρύτερος πανικός».
Κλείνοντας τα σχόλιά του στο συγκεκριμένο θέμα είπε ότι, «Η μόνη νόμιμη κυβέρνηση είναι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση του Sarraj στην Τρίπολη.
Αν η Ελλάδα θέλει να κάνει κάτι μαζί τους μπορεί κάλλιστα να πάει στην Τρίπολη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης