Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοχάρης: Στρατηγικός τομέας για την ανάπτυξη της Ελλάδας ο τουρισμός

Θεοχάρης: Στρατηγικός τομέας για την ανάπτυξη της Ελλάδας ο τουρισμός
Την τεράστια σημασία της ορθής ανάπτυξης του τουρισμού, υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης
Τη «χρησιμότητα» του τουρισμού ανέπτυξε στην ομιλία του στο Ετήσιο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο «Capital Link Invest in Greece Forum», το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 2019 στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρσης.
Όπως υπογράμμισε στην ομιλία του, ο τουρισμός αποτελεί έναν στρατηγικό τομέα για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο κ. Θεοχάρης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «εμείς, ως υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, θεωρούμε τον τουρισμό στρατηγικό τομέα.
Στην παρούσα φάση, υπάρχουν 14 "πράσινα"  έργα που εκτελούνται από τον ιδιωτικό τομέα, τα οποία στοχεύουν σε κύριους προορισμούς.
Περαιτέρω 12 τουριστικά έργα έχουν συμπεριληφθεί στη διαδικασία Fast-Track.
 Οι συνολικές επενδυτικές ανάγκες για ξενοδοχεία εκτιμώνται σε περίπου 6,2 δισ. ευρώ για μια πενταετία και κατανέμονται σε 1 δισ. ευρώ για την κατασκευή πρόσθετων κλινών, 4,8 δισ. Ευρώ για αναβάθμιση της χωρητικότητας και 0,3 δισ. ευρώ για συντήρηση.
Η πιο ελπιδοφόρα επενδυτική στρατηγική, από πλευράς αξίας, φαίνεται να είναι η ανάπτυξη μικρότερων προορισμών, ακολουθούμενη από αναβάθμιση ξενοδοχείων 4 * έως 5 *, καθώς και προσθήκη δυναμικότητας σε υπάρχοντα ξενοδοχεία 3 *».
Τόνισε ακόμη την ύπαρξη τεράστιων επενδυτικών ευκαιριών σε έργα τουριστικών ακινήτων, προσθέτοντας ότι «η Εταιρεία Ακινήτων  του Δημοσίου διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει 277 τουριστικά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, που χαρακτηρίζονται τόσο από την ιστορική και πολιτιστική τους αξία όσο και από την φυσική τους ομορφιά.
Αυτό περιλαμβάνει 27 μεγάλα οικόπεδα στην Αττική για εμπορική χρήση, 7 Μαρίνες, 31 εμβληματικά ξενοδοχεία Ξενία, 20 εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών με τις ιαματικές πηγές του  Καϊάφα, στην Πελοπόννησο να είναι μία εξ αυτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης