Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Υπάρχει διπλωματικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός σε περίπτωση που η Τουρκία στείλει πλοίο στην Κρήτη

Πέτσας: Υπάρχει διπλωματικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός σε περίπτωση που η Τουρκία στείλει πλοίο στην Κρήτη
Είμαστε σε επίπεδο δηλώσεων, δεν διανοούμαστε κλιμάκωση σε επίπεδο ενεργειών είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι υπάρχει διπλωματικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός σε περίπτωση που η Τουρκία αποστείλει πλοίο στην περιοχή που έχει συμφωνήσει με τη Λιβύη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Πέτσας υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν διανοείται κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας σε επίπεδο ενεργειών και σημείωσε ότι η Ελλάδα προσδοκά καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας από την ΕΕ.
Ερωτηθείς για το ποια θα είναι η απάντηση της Ελλάδας στο ενδεχόμενο αποστολής ερευνητικού σκάφους από την Τουρκία στην περιοχή που έχει συμφωνήσει με τη Λιβύη, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «ευχόμαστε στο στάδιο αυτό ότι το πλαίσιο των δηλώσεων δεν θα κλιμακωθεί με αποστολή τουρκικού πλοίου στην Κρήτη».
«Ο διπλωματικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός υπάρχει.
Σε αυτή την ώρα είμαστε σε επίπεδο δηλώσεων.
Δεν διανοούμαστε κλιμάκωση σε επίπεδο ενεργειών» τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος στο ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα ή την ανακήρυξη ΑΟΖ απάντησε ότι «εμείς σχεδιάζουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».
Μιλώντας για τη Λιβύη είπε ότι «είναι σε μια δύσκολη κατάσταση το εσωτερικό της χώρας και αυτό ενδεχομένως να επιχείρησε να εκμεταλλευτεί η Τουρκία» τονίζοντας ότι είναι «ξεκάθαρη η καταδίκη από τις ΗΠΑ της τουρκικής προκλητικότητας».
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι «θα υπάρξει επιστολή του υπουργείο Εξωτερικών στον ΟΗΕ για το άκυρο μνημόνιο Λιβύης - Τουρκίας» εξηγώντας ότι η αποστολή του κειμένου από τουρκικής πλευράς «είναι μια γνωστοποίηση προς τον ΟΗΕ και γι' αυτό παίρνουμε τα μέτρα ώστε να υπάρχει άμεση απάντηση από εμάς νομικά τεκμηριωμένη».
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει στα σχέδιά της τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ο κ. Πέτσας απάντησε «κρατούμε την πρωτοβουλία σε οποιοδήποτε επίπεδο κρίνεται σκόπιμο».
«Αν χρειαστεί στο μέλλον συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα το κάνουμε» είπε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης