Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το δ΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,2% για το δ΄ τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ο δείκτης της Bank of France που αφορά το επιχειρηματικό κλίμα του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε οριακή πτώση για τον Νοέμβριο του 2019, στις 97 μονάδες
Οριακή επιβράδυνση της γαλλικής οικονομίας για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεσης τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα (9/12), εν μέσω πτώσης που σημειώθηκε στον δείκτη δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου.
Ειδικότερα, η Bank of France αναμένει ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας θα αυξηθεί κατά 0,2% για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, έναντι 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο, διατηρώντας αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του προηγούμενου μήνα.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο κατέγραψε οριακή πτώση στις 97 μονάδες τον Νοέμβριο του 2019, έναντι 98 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Οι τομείς γεωργικών προϊόντων και αεροναυπηγικής κατέγραψαν σημαντική άνοδο σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα ο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσε πτώση.
Για τον Δεκέμβριο του 2019, οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου αναμένουν επιβράδυνση της παραγωγής.
Όσον αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, ο σχετικός δείκτης κατέγραψε άνοδο στις 99 μονάδες, έναντι 98 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τους τομείς στέγασης, τροφίμων και μεταφορών να σημειώνουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Οι επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών αναμένουν ότι η δραστηριότητα θα αυξηθεί με ταχύτερους ρυθμούς τον τελευταίο μήνα του έτους.
Παράλληλα, ο κατασκευαστικός κλάδος σημείωσε οριακή πτώση στις 104 μονάδες, έναντι 105 μονάδων τον Οκτώβριο, με τις επιχειρήσεις να αναμένουν σταθερή ανάπτυξη για τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης