Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Κατά 1,8% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το γ΄ 3μηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Κατά 1,8% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το γ΄ 3μηνο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι επιχειρηματικές δαπάνες κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,8% σε τριμηνιαία βάση
Απροσδόκητη επιτάχυνση κατέγραψε η ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (9/12) στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις αρχικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου 1,3% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά μόλις 0,2%
Παράλληλα, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το ΑΕΠ της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,4%, έναντι ανόδου 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αύξησης 0,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2019.
Όσον αφορά τις επιχειρηματικές δαπάνες, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +1,8% σε τριμηνιαία βάση, έναντι αρχικών εκτιμήσεων στο +1,4%.
Για το τέταρτο τρίμηνο του έτους, οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ιαπωνική οικονομία θα συρρικνωθεί σε ετήσια βάση, κυρίως εξαιτίας των ασθενέσθερων καταναλωτικών δαπανών, μετά την αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων, η οποία έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης