Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Εφικτή άμεσα μια ικανοποιητική εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

tags :
Κίνα: Εφικτή άμεσα μια ικανοποιητική εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
Μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που να ικανοποιεί και τους δύο είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου της Κίνας
Την θέση ότι είναι εφικτό να υπάρξει άμεσα μια ικανοποιητική εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου της Κίνας, Ren Hongbin.
Όπως είπε, το Πεκίνο εκτιμά ότι οι δύο πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που να ικανοποιεί και τους δύο.
«Σχετικά με τις συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας, ελπίζουμε ότι οι δύο πλευρές μπορούν, στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού, να προωθήσουν τις διαπραγματεύσεις και λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά συμφέροντα του άλλου, να φτάσουν σε μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό που θα ικανοποιεί και τις δύο» υπογράμμισε ο Ren Hongbin.
Σημειώνεται πως ΗΠΑ και Κίνα διαπραγματεύονται σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια πρώτης φάσης συμφωνία έτσι ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στις εμπορικές τους σχέσεις.
Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο αν βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας και ενώ στις 15 Δεκεμβρίου πρόκειται να επιβληθούν οι νέες κυρώσεις κατά των κινέζικων εισαγωγών στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:74) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755