Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καλπασμός εσόδων κατά 10% το 2019 για το Σκλαβενίτη που γυρίζει σε κέρδη το 2020

Καλπασμός εσόδων κατά 10% το 2019 για το Σκλαβενίτη που γυρίζει σε κέρδη το 2020
Μηδενισμός ζημιών για το 2019- Πιέζει ασφυκτικά τον ανταγωνισμό
Στα 3,3 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα κλείσει το 2019 ο κύκλος εργασιών του ομίλου Σκλαβενίτης αυξημένος κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση ενώ αναμένεται να μηδενιστούν οι ζημίες με προοπτική ο όμιλος να πραγματοποιήσει κερδοφορία το 2020.
Οι επιδόσεις του ομίλου Σκλαβενίτη κινούνται εντός του business plan που έχει εκπονηθεί ενώ η αύξηση του κύκλου εργασιών του ομίλου κινείται πολύ υψηλότερα του μέσου όρου της αγοράς και με βάση τα στοιχεία Σεπτεμβρίου να είναι τετραπλάσιος.
Ειδικότερα στο εννιάμηνο σύμφωνα με στοιχεία της IRI ο κύκλος εργασιών των super markets αυξήθηκε κατά 2,5% γεγονός που δείχνει ότι η Σκλαβενίτης κερδίζει σημαντικά μερίδια αγοράς από τον ανταγωνισμό και κυρίως από τις αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος και Μασούτης και My market.
Αυτό συνέβη και το 2018 όπου η Σκλαβενίτης απορρόφησε σε συγκρίσιμη βάση από τις 3 αλυσίδες κύκλο εργασιών 250 εκ ευρώ.
Η συνεχιζόμενη διεύρυνση των μεριδίων αγράς Σκλαβενίτη είναι προφανές ότι θα προκαλέσει πέρα  από τις απώλειες εσόδων σημαντικότατη συμπίεση των κερδών του ανταγωνισμού ενώ δεν αποκλείεται το μεγαλύτερο θύμα να είναι ο όμιλος Μασούτη που θα δει να εξανεμίζονται τα κέρδη του μετά τη δραματική πτώση του 2018.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης