Παππάς: Ο Μητσοτάκης τρέμει την απλή αναλογική – Θα χάσει 50 βουλευτές και την πρωθυπουργία

Παππάς: Ο Μητσοτάκης τρέμει την απλή αναλογική – Θα χάσει 50 βουλευτές και την πρωθυπουργία
Ο κ. Παππάς χαρακτηρίζει «εντυπωσιακό» το ότι «μόλις τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές ξεκίνησε η εκλογολογία»,
Η  εγγραφή νέων μελών «συνεχίζεται με πολύ καλούς ρυθμούς» με την Κουμουνδούρου να επιζητά «τη συμμετοχή των ανθρώπων που μας στήριξαν με πείσμα κόντρα στην -όπως αποδεικνύεται σήμερα- πολιτική απάτη Μητσοτάκη και την αήθη προπαγάνδα των Μέσων Ενημέρωσης που ελέγχονται αλλά και ‘’ελέγχουν’ τη ΝΔ. Αλλά και όσων μπορεί να διαφώνησαν μαζί μας, αλλά σήμερα συστρατεύονται στον κοινό σκοπό», τονίζει ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπάς.
Τονίζει επίσης ότι «ο μετασχηματισμός του κόμματος στη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη της Αριστεράς προχωρά με βάση τη διακήρυξή μας και κυρίως χωρίς αποκλεισμούς», προσθέτοντας «δεν υπάρχουν παλιά και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν μέλη και είμαστε όλοι το ίδιο ΣΥΡΙΖΑ».
Χαρακτηρίζει το φορολογικό νομοσχέδιο ως «τεκμήριο ενοχής για την πολιτική απάτη της ΝΔ εις βάρος της μεσαίας τάξης».
Αναφέροντας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του  στο «Έθνος της Κυριακής» ότι και ο προϋπολογισμός «διαψεύδει τις προσδοκίες της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων στρωμάτων»  προσθέτει ότι «η μεσαία τάξη έχει να περιμένει μονάχα αυξήσεις 16% στα τιμολόγια του ρεύματος και αυξήσεις 500 ευρώ τουλάχιστον ετησίως στις ασφαλιστικές εισφορές».
Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι τα αρνητικά σημεία του προϋπολογισμού 2020 είναι «η κατάργηση της 13ης σύνταξης, η διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης, το τέλος του μερίσματος για τους πολλούς και η παραμονή της προκαταβολής φόρου».
Ο κ. Παππάς αφού χαρακτηρίζει «εντυπωσιακό» το ότι «μόλις τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές ξεκίνησε η εκλογολογία», είπε πως «ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα γίνουν διπλές εκλογές.
Τρέμει την απλή αναλογική» και πρόσθεσε:
«Θα χάσει 50 βουλευτές και την πρωθυπουργία. Και τότε όλα τα προοδευτικά κόμματα θα βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγαλύτερο κόμμα του προοδευτικού χώρου έχει και την πρώτη ευθύνη.
Σε αυτήν την ευθύνη θα ανταποκριθεί».
Αναφέρει επίσης ότι την εκλογολογία «άνοιξε η ίδια η κυβέρνηση, με τον κ. Θεοδωρικάκο να απειλεί ότι θα πάμε σε διπλές εκλογές», ενώ στις αιτιάσεις τις κυβέρνησης ότι το ζήτημα το συντηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση για λόγους συσπείρωσης ο Ν. Παππάς απάντησε λέγοντας:
«Ας γνωρίζουν ότι στην παρούσα φάση ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει δυνάμεις χωρίς να χρειάζεται τέτοιου είδους παιχνίδια.
Ας μείνουν με τα χέρια δεμένα, τώρα που τελειώνει ο μήνας του μέλιτος». 


bankingnews.gr

BREAKING NEWS