Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Οχι στη συνθηκολόγηση με τη Ρωσία ζητούν πάνω από 5.000 διαδηλωτές στο Κίεβο

Ουκρανία: Οχι στη συνθηκολόγηση με τη Ρωσία ζητούν πάνω από 5.000 διαδηλωτές στο Κίεβο
Zelensky και Putin θα συναντηθούν αύριο (9/12) στη σύνοδο κορυφής στο Παρίσι για πρώτη φορά μετά την εισβολή στην Κριμαία
"Όχι στη συνθηκολόγηση με τη Ρωσία" βροντοφώναξαν πάνω από 5.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα (8/12) στο κέντρο του Κιέβου ζητώντας από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας να μην ενδώσει στις πιέσεις της Μόσχας για το Ουκρανικό.
Ο Volodymyr Zelensky πρόκειται να συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Putinν στη σύνοδο κορυφής στο Παρίσι κατά την οποία οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν για πρώτη φορά με την εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία.
Η συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα από γαλλο-γερμανική μεσολάβηση προκειμένου να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την ανατολική Ουκρανία. Εκεί όπου άρχισε πριν από πέντε και πλέον χρόνια ο πόλεμος μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών, ο οποίος μετρά περισσότερους από 13.000 νεκρούς.
Η Δύση και η Ουκρανία κατηγορούν τη Μόσχα ότι χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους αντάρτες, κάτι που η Ρωσία αρνείται.
Η σύνοδος κορυφής αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον έπειτα από τρία χρόνια παράλυσης των διαπραγματεύσεων στο πιο υψηλό επίπεδο, ακόμη κι αν οι προσδοκίες για πραγματική πρόοδο είναι ελάχιστες.

Ανένδοτοι οι διαδηλωτές

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος του πρώην προέδρου της χώρας Petro Poroshenko, επί προεδρίας του οποία πραγματοποιήθηκε η εισβολή, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας γι αυτή την κινητοποίηση που ονομάστηκε "Κόκκινες Γραμμές για τον Zelensky".
Μέλη του ακροδεξιού κόμματος Svoboda ήταν επίσης παρόντα, πολλοί από τους συμμετέχοντες κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν: "Όχι στη συνθηκολόγηση", "Ρωσικό αέριο - το σχοινί γύρω από τον λαιμό".
"Με αντάλλαγμα φθηνό φυσικό αέριο που η Ρωσία μπορεί να προτείνει, ο Zelensky  μπορεί να κάνει παραχωρήσεις στο θέμα του Ντονμπάς και του καθεστώτος του", αναφέρουν οι διαδηλωτές.
Στο μεταξύ, η νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη και ανεξάρτητη από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πριν από έναν χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, ότι τέλεσε προσευχές για "δίκαιη ειρήνη και νίκη του λαού μας και του κράτους μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης