Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bezos: Η Amazon ζητεί μεγαλύτερη και στενότερη συνεργασία με το Πεντάγωνο

Bezos: Η Amazon ζητεί μεγαλύτερη και στενότερη συνεργασία με το Πεντάγωνο
«Θα υποστηρίξουμε το Υπουργείο Άμυνας, αυτή η χώρα είναι σημαντική», ανέφερε ο Bezos
Ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τεχνολογικά το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες του κλάδου συναγωνίζονται για περισσότερες αμυντικές συμβάσεις και το Πεντάγωνο να εκσυγχρονιστεί.
«Θα υποστηρίξουμε το Υπουργείο Άμυνας, αυτή η χώρα είναι σημαντική», ανέφερε ο Bezos σε ετήσιο φόρουμ για την Άμυνα στη βιβλιοθήκη Reagan στην Καλιφόρνια.
Οι εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν προκλήσεις καθώς προσπαθούν να συνεργαστούν με το Πεντάγωνο.
Το 2018 ένα αμυντικό πρόγραμμα με το όνομα Project Maven ξεκίνησε μια μίνι – «εξέγερση», καθώς ορισμένοι υπάλληλοι αντιτάχθηκαν στην τεχνολογία της Google που χρησιμοποιήθηκε για πολέμους.
Αυτοί οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι έρχονται σε σύγκρουση με τον δηλωμένο στόχο της Google να μην κάνουν κακό και να επικαλούνται κινδύνους γύρω από τη χρήση μιας αναδυόμενης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης σε θανατηφόρες καταστάσεις.
Ενώ ο Bezos δήλωσε ότι, υποστήριξε τους εν λόγω υπαλλήλους που είχαν πάθος για τις απόψεις τους, δήλωσε ότι εναπόκειται στα ανώτερα στελέχη των εταιρειών να παρέχουν καθοδήγηση σχετικά με τα όσα πρέπει να γίνουν.
«Η άποψή μου είναι ότι αν οι τεχνολογικές εταιρείες στρέψουν την πλάτη τους στο υπουργείο Άμυνας, αυτή η χώρα θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα», ανέφερε ο Bezos.
Η Amazon διαγωνίστηκε προκειμένου να παράσχει τεχνολογία cloud στο Πεντάγωνο.
Αλλά τον περασμένο μήνα η εταιρεία κατέθεσε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, αμφισβητώντας την απόφαση του Τμήματος Άμυνας του Σεπτεμβρίου να χορηγήσει σύμβαση cloud computing αξίας μέχρι και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ανταγωνίστρια Microsoft.
Η Amazon θεωρήθηκε ως φαβορί για το συμβόλαιο αλλά τελικά κέρδισε η Microsoft, κάτι που θεωρήθηκε έκπληξη. 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης