Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Ψεύδεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε ακραία καταστολή στις διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Ψεύδεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε ακραία καταστολή στις διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο
«Δεν υπήρξαν και επεισόδια στις τρεις διαδηλώσεις από το Σάββατο έως το βράδυ της Κυριακής», αναφέρει το υπουργείο
Διαψεύδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι, υπήρξε ακραία καταστολή την Παρασκευή (6/12/2019) κατά τις διαδηλώσεις για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε κάνει λόγο για συνέχιση του κράτους της Δεξιάς και ξυλοδαρμούς διαδηλωτών.    
«Ακραία καταστολή. Δεν υπήρξε. Όπως δεν υπήρξαν και επεισόδια στις τρεις διαδηλώσεις από το Σάββατο έως το βράδυ της Κυριακής.
Δυστυχώς οι συνθήκες και η απειλή αναταραχής επέβαλαν να κινητοποιηθούν πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Φυσικά η ηγεσία της αστυνομίας και η κυβέρνηση θα ήταν ικανοποιημένες εάν οι διαδηλώσεις γίνονταν με παρουσία ελάχιστων αστυνομικών και όχι 3.500.
Η Αστυνομία έχει άλλες προτεραιότητες
να ικανοποιήσει προς όφελος των πολιτών.
Όταν όμως κάθε χρόνο σε επετείους όπως η 17η Νοέμβρη και η 6η Δεκεμβρίου, υπάρχουν ευρείας τάξης επεισόδια και καταστροφές, τότε αυτή η κυβέρνηση και η αστυνομία πρέπει να βάλουν ένα τέλος. Στις φετινές επετείους οι εκδηλώσεις και οι διαδηλώσεις έγιναν, αλλά η Αθήνα δεν κάηκε!», σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
«Οι περιουσίες των πολιτών, η ειρήνη της πόλης διαφυλάχθηκαν αλλά και το κίνημα της νεολαίας περιφρουρήθηκε και δεν αμαυρώθηκε από επεισόδια.
Ισχύει δηλαδή το αντίστροφο από αυτό που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ περί ‘’μοναδικού στόχου να εκφοβίσει-η κυβέρνηση- το κίνημα της νεολαίας που
αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον’’. Οι άντρες των ΜΑΤ δεν ‘’εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της
Αθήνας’’, συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων, με τις μολότωφ και τις πέτρες στα χέρια.
Η διαδήλωση άλλωστε είχε τελειώσει περίπου 2 ώρες πριν» προσθέτει.
«Οι σκηνές βίας στα Εξάρχεια δεν είναι κίνημα νεολαίας, γιατί δεν διεκδικεί τίποτα άλλο πέραν της τυφλής βίας, της δυνατότητας να σπάει και να καίει.
Οι 12 που συνελήφθησαν, το βίντεο που κυκλοφορεί είναι από εκεί, όχι από τις διαδηλώσεις.
Με σακίδια γεμάτα πέτρες, με τα μάρμαρα της πλατείας πάλι
σπασμένα, με μολότωφ. Αν αυτό εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ κίνημα νεολαίας ας το ξανασκεφθεί.
Κι αν υπάρχουν, στις δύσκολες συνθήκες οδομαχιών, περιστατικά υπέρβασης από την αστυνομία, υπάρχουν θεσμοποιημένες διαδικασίες για να ελεγχθούν
οι όποιες υπερβάσεις. Η δημοκρατική νομιμότητα στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται και οι διαδικασίες που την διασφαλίζουν επίσης δεν αμφισβητούνται.
Η Αστυνομία και η κυβέρνηση σέβονται τη νομιμότητα. Και την εξασφαλίζουν με μεγάλο κόπο απέναντι σε μειοψηφίες βίας, που  άλλοι αναγορεύουν σε κίνημα νεολαίας, δυσφημώντας βαθιά το τελευταίο.

 
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS