Κοινωνία

Αντικαπνιστικός νόμος: Συμμόρφωση επαγγελματιών και πολιτών που αγγίζει το 76%

Αντικαπνιστικός νόμος: Συμμόρφωση επαγγελματιών και πολιτών που αγγίζει το 76%
Καταγράφεται η πολύ θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών που δείχνουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου
Ενθαρρυντικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα των ελέγχων των μικτών κλιμακίων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).
Η ΕΑΔ υλοποιώντας το ειδικό πρόγραμμα ελεγκτικής δράσης και αξιοποιώντας στοιχεία από το 1142 συνεχίζει τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια.
Στις αναφορές των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Αρχής καταγράφεται η πολύ θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών που δείχνουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου.
Εξαίρεση αποτέλεσε επιχειρηματίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου και τη συνακόλουθη επιβολή του προστίμου προκάλεσε ένταση και κλήθηκαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις.
Σε ακόμα μία περίπτωση επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να συνεργαστεί με τα μέλη του κλιμακίου, τα οποία κατέγραψαν τις παραβάσεις και επέβαλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο. Από το σύνολο των 199 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 76 % των περιπτώσεων.
Από το σύνολο των 45 παραβάσεων των οικείων διατάξεων που καταγράφηκαν, μόνο οι 5 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης