Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χονγκ Κονγκ: Με την άδεια της αστυνομίας η πορεία για την Ημέρα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων - Χιλιάδες στους δρόμους

Χονγκ Κονγκ: Με την άδεια της αστυνομίας η πορεία για την Ημέρα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων - Χιλιάδες στους δρόμους
Είναι η πρώτη μαζική διαδήλωση από τις εκλογές του Νοέμβρη που το φιλοδημοκρατικό στρατόπεδο πέτυχε σαρωτική νίκη
Ως η μαζικότερη διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων πριν από 6 μήνες καταγράφηκε η σημερινή (8/12) όπου χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η μαζικότητα της φυσικά βασίζεται αποκλειστικά στο ότι είναι η πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση που ενέκρινε η αστυνομία η οποία είχε ωστόσο κάνει σαφές ότι θα διεκόπτετο σε περίπτωση βίαιων επεισοδίων.
Οι διαδηλωτές ντυμένοι στα μαύρα, βγήκαν στους δρόμους για να υπενθυμίσουν τα αιτήματά τους για Δημοκρατία παρά την αναστολή του νόμου για έκδοση πολιτών του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα.
Είναι επίσης η πρώτη μεγάλη διαδήλωση από τότε που το φιλοδημοκρατικό στρατόπεδο πέτυχε σαρωτική νίκη στις περιφερειακές εκλογές στο τέλος Νοεμβρίου δίνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ KarrieLum καθώς η πλειοψηφία των 18 περιφερειακών πέρασε πλέον στα χέρια του.
Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, το Μέτωπο Πολιτικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι αναμένει μια "μαζική προσέλευση" στον απόηχο των εκλογών.
Νωρίτερα η αστυνομία συνέλαβε 11 ανθρώπους για "κατοχή όπλου χωρίς άδεια". Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ένα παράνομο όπλο κατασχέθηκε επειδή επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στη διαδήλωση.
Στη σελίδα της στο Facebook η αστυνομία εξήγησε ότι "έλαβε πληροφορίες που υποδήλωναν ότι κάποιος, ο οποίος προηγουμένως είχε συμμετάσχει σε παράνομη συνάθροιση, σχεδιάζει σήμερα να επιτεθεί με όπλο εναντίον αστυνομικών".
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για ένα πιστόλι τύπου Glock, περισσότερες από 100 σφαίρες, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, σπαθιά, γκλομπ και σπρέι πιπεριού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης