Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντιμεταστευτική ρητορική στρέφεται ο Johnson καθώς οι Εργατικοί πριονίζουν τη διαφορά στις εκλογές (12/12)

Στην αντιμεταστευτική ρητορική στρέφεται ο Johnson καθώς οι Εργατικοί πριονίζουν τη διαφορά στις εκλογές (12/12)
O Johnson δεσμεύτηκε ότι εάν εκλεγεί θα μειώσει το ποσοστό μετανάστευσης αν και όπως είπε δεν διάκειται εχθρικά απέναντι στην μετανάστευση
Το μεταναστευτικό χαρτί τραβά από το μανίκι του ο βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson μια ήμερα μετά την δημοσίευση δημοσκόπησης που φέρνει τους Εργατικούς να έχουν καλύψει τη διαφορά των 13 μονάδων από τους Συντηρητικούς στις μόλις 6 το τελευταίο διάστημα.
Έτσι, ο Johnson δεσμεύτηκε σήμερα (8/12) ότι εάν εκλεγεί στις 12 Δεκεμβρίου θα μειώσει το ποσοστό μετανάστευσης υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή, ότι δεν διάκειται εν γένει εχθρικά απέναντι στο να επιτρέπεται σε ξένους να δουλεύουν και να ζουν στη Βρετανία.
Στη Βρετανία, που διαμένουν εκατομμύρια μετανάστες, θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου οι οποίες αναμένεται να αποφασίσουν για το μέλλον του Brexit και της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, με τους ψηφοφόρους να έχουν να επιλέξουν κατά κύριο λόγο ανάμεσα στους κυβερνώντες Συντηρητικούς υπό τον Borris Johnson και τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς υπό τον Jeremy Corbyn.
"Οι αριθμοί θα μειωθούν επειδή θα μπορούμε να ελέγξουμε το σύστημα προς αυτήν την κατεύθυνση", δήλωσε ο Jonson στο Sky News.
"Αυτό που νομίζω ότι δεν είναι σωστό είναι να έχουμε μια προσέγγιση που είναι ανεξέλεγκτη και δεν έχει περιορισμούς σε αυτό".
Ο Johnson δεσμεύτηκε για μια προσέγγιση που θα στηρίζεται στα μόρια για τον έλεγχο της μετανάστευσης. Αυτό στο οποίο θα επικεντρωθεί, πρόσθεσε, θα είναι η μείωση της μετανάστευσης ανειδίκευτων, ενώ θα υπάρχει περιθώριο για αυτούς που έχουν υψηλή ειδίκευση και τους άλλους εργαζομένους που θα θέλουν να πάνε στη Βρετανία.
"Δεν διάκειμαι εχθρικά απέναντι στην μετανάστευση.
Είμαι οπαδός του να επιτρέπεται στους ανθρώπους να έρχονται σε αυτήν τη χώρα και το θεωρώ φανταστικό αν έχουν ταλέντα και θέλουν να κάνουν πράγματα και να φτιάξουν τις ζωές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μπορούν να συμβάλουν στη χώρα μας", κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης