Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πάνω από 140 πυρκαγιές - Τοξικό νέφος στην πρωτεύουσα

Αυστραλία: Οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πάνω από 140 πυρκαγιές - Τοξικό νέφος στην πρωτεύουσα
Aπό την Τρίτη 10/12 η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη, καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες
Οι πυροσβέστες στην ανατολική Αυστραλία προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πάνω από 140 πυρκαγιές σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης, εκμεταλλευόμενοι και τις καλές καιρικές συνθήκες, που επικρατούν σήμερα Κυριακή 8/12, πριν ανέβει και πάλι η θερμοκρασία στα μέσα της εβδομάδας.
Ένα τοξικό νέφος καπνού έχει απλωθεί σήμερα στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, Canberra.
Yπάρχουν 96 πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Νέα Νότια Ουαλία και μόνο οι μισές έχουν οριοθετηθεί από 1.600 πυροσβέστες που επιχειρούν εκεί.
Μεταξύ των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα, οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα πολύ μεγάλο μέτωπο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου μιας ώρας από το Σίδνεϊ, την μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.
Το Σίδνεϊ των 5,2 εκατ. κατοίκων έχει καλυφθεί από ένα ανθυγιεινό νέφος εδώ και βδομάδες, ενώ οι συνθήκες επιδεινώθηκαν την Παρασκευή 6/12, καθώς αρκετές φωτιές ενώθηκαν σε μία μεγάλη πυρκαγιά, που μπορεί να χρειαστεί πολλές μέρες για να σβήσει.
Η Αυστραλία βιώνει καταστροφικές πυρκαγιές που καίνε χαμηλή βλάστηση πριν ακόμα αρχίσει το καυτό καλοκαίρι της, ενώ από την Τρίτη 10/12 η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς, πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες τους επέτρεψαν να θέσουν υπό έλεγχο κάποιες πυρκαγιές πριν από την αναμενόμενη επάνοδο την Τρίτη ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.
Περισσότερος καπνός αναμένεται να καλύψει το Σίδνεϊ, ενώ οι πυροσβέστες κάνουν κάποιες προεργασίες.
Συγκεκριμένα, καίνε χιλιόμετρα εκτάσεων με θάμνους, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές.
Οι πυρκαγιές οφείλονται στις ολοένα και υψηλότερες θερμοκρασίες, στους ξηρούς ανέμους και σε εμπρησμούς,  με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Scott Morrison να βρίσκεται υπό πίεση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης