Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κρίσιμο τεστ για την Τουρκία: Γαλλικό πλοίο για έρευνες σε έκταση νοτιοδυτικά της Κρήτης

Κρίσιμο τεστ για την Τουρκία:  Γαλλικό πλοίο για έρευνες σε έκταση νοτιοδυτικά της Κρήτης
Θα πραγματοποιήσει νηοψία η Τουρκία στο γαλλικό πλοίο ή όχι
Προετοιμασμένη για τις εξελίξεις ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο του 2020 είναι η Αθήνα καθώς τον επόμενο μήνα έχουν προγραμματιστεί έρευνες σε έκταση νοτιοδυτικά της Κρήτης έως ανατολικά της Ρόδου από ερευνητικό πλοίο υπό γαλλική σημαία για λογαριασμό τρίτης χώρας, σύμφωνα με την  Καθημερινή της Κυριακής.
Στην Αθήνα, αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς έτσι όπως ερμηνεύει η Άγκυρα τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης το τουρκικό ναυτικό θα έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει νηοψία στην ζώνη και συγκεκριμένα σε περιοχή που ξεκινά από τα νοτιανατολικά της Κρήτης με πορεία προς τα νοτιοδυτικά προς τη Λιβύη.
Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζει την επόμενη κίνησή της με στόχο τη συγκρότηση ενός διπλωματικού μετώπου κατά της τουρκικής προκλητικότητας, ο Mevlut Cavusoglu ρίχνει λάδι στη φωτιά με νέες εμπρηστικές δηλώσεις. 
«Στην ανατολική Μεσόγειο εμείς δε θέλουμε να πολεμήσουμε με κανένα, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι αυτά» ,αναφέρει.
Η Τουρκία προβαίνει για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες σε κλιμάκωση των προκλήσεων με τον Tayyip Erdogan να υποστηρίζει ότι έχει στείλει ήδη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών τη συμφωνία με τη Λιβύη για την οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών.
Μιλώντας σε συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Τουρκία προσπαθεί με επιθετικότητα να καλύψει κενά που δημιουργεί η παγκόσμια γεωστρατηγική αστάθεια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα κατέστησε σαφές στον Τayyip Erdogan στην πρόσφατη συνάντησή τους στο Λονδίνο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης