Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Είμαστε σταθερά υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία αλλά δεν υπαναχωρούμε στα εθνικά μας δίκαια

Δένδιας: Είμαστε σταθερά υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία αλλά δεν υπαναχωρούμε στα εθνικά μας δίκαια
Η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Tayyip Erdogan ήταν χρήσιμη και κρίσιμη
"Η ελληνική κυβέρνηση είναι σταθερά υπέρ της λογικής της συνέχισης του διαλόγου με την Τουρκία με την οποία οφείλουμε να συζητάμε, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ οιονδήποτε τρόπο ότι υπαναχωρούμε στα εθνικά μας δίκαια" τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Μιλώντας στη Real News ο έλληνας ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι στο πλαίσιο αυτό η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Tayyip Erdogan ήταν χρήσιμη και κρίσιμη.
Χρήσιμη γιατί ο Κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να διερευνήσει απευθείας τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου και συγχρόνως να του εξηγήσει με τρόπο σαφή και απόλυτα ειλικρινή τις ελληνικές θέσεις.
Ήταν επίσης κρίσιμη γιατί ο Μητσοτάκης έθεσε στο τραπέζι όλα τα θέματα που προκύπτουν από τις τελευταίες έκνομες τουρκικές ενέργειες.
Κατά τη συνάντηση κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες αλλά συμφωνήθηκε επίσης η συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Πλέον, εναπόκειται στην τουρκική κυβέρνηση να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι έχει τη θέληση να συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ευημερία της περιοχής ή αν, αντιθέτως θα συνεχίσει με την πρακτική της να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο και να αποτελεί παράγοντα αστάθειας και αναταραχής στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης