Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικός δάκτυλος και στις Βρετανικές εκλογές; - Εντοπίστηκαν 61 λογαριαμοί που είχε χακάρει ρωσικό δίκτυο

Ρωσικός δάκτυλος και στις Βρετανικές εκλογές; - Εντοπίστηκαν 61 λογαριαμοί που είχε χακάρει ρωσικό δίκτυο
Οι λογαριασμοί που μπλόκαρε το Reddit έχουν πολλές ομοιότητες με την ρωσική καμπάνια «Secondary Infektion»
Μετά τις Αμερικανικές εκλογές του 2016 όπου για πρώτη φορά η Ρωσία κατηγορήθηκε για παρέμβασή σε εκλογική διαδικασία, προς όφελος του Donald Trump, νέα στοιχεία για παρέμβαση της Μόσχας στις εκλογές στη Βρετανία προκαλούν νέα αναστάτωση.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι έρευνες αυτή τη φορά στρέφονται στις εκλογές στη Βρετανία καθώς εντοπίστηκαν 61 λογαριασμοί σε κοινωνικές πλατφόρμες οι οποίες φέρονται να έχουν χακαριστεί από ρώσους.
Λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, η Reddit, ένα λογισμικό που χρησιμοποιείται και για τέτοιες έρευνες, ανακοίνωσε ότι μπλοκάρει 61 λογαριασμούς που καταπάτησαν την πολιτική της ενάντια στην χειραγώγηση της ψήφου.
Η Reddit ανέφερε ότι οι έρευνες ξεκίνησαν όταν το Facebook ανακοίνωσε πως ανακάλυψε στο δίκτυό του τη ρωσική καμπάνια «Secondary Infektion» η οποία είχε εισχωρήσει και στις δικές της πλατφόρμες.
Οι λογαριασμοί που μπλόκαρε το Reddit έχουν πολλές ομοιότητες με τη συγκεκριμένη καμπάνια, «γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι υπάρχει σύνδεση», ανέφερε.
Οι μπλοκαρισμένοι λογαριασμοί θα διατηρηθούν για κάποιο χρονικό διάστημα και θα εξετασθούν από το νομικό τμήμα ώστε να είναι σύντομα σε θέση να επιβεβαιώσουν αν όντως υπάρχει ρωσικός δάκτυλος.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ωστόσο Dmitry Peskov έσπευσε να δηλώσει ότι  πρόσφατα ότι δεν υπάρχουν βάσιμοι λόγοι που να δείχνουν ότι ευσταθούν οι κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας.
Να σημειωθεί ότι και η εταιρεία Graphika Inc είχε ανακοινώσει στις 2 Δεκεμβρίου ότι είχε εντοπίσει παρέμβαση στους λογαριασμού της καθώς εκατοντάδες σελίδες απόρρητων εγγράφων για εμπορικές συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας είχαν διαρρεύσει διαδικτυακά μέσω ενός γερμανόφωνου προσώπου με την επωνυμία Max Ostermann που είχε διαρρεύσει τα έγγραφα σε γερμανικά και αυστριακά site και blog.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης