Νικητής στα σημεία ο Boris Johnson στο τελευταίο debate, πριν από τις βρετανικές εκλογές (12/12)

Νικητής στα σημεία ο Boris Johnson στο τελευταίο debate, πριν από τις βρετανικές εκλογές (12/12)
« Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Στο παιχνίδι προηγείται ο Πρωθυπουργός», δήλωσε υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης
Με νικητή στα σημεία τον Boris Johnson ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προεκλογικών debates. Το αποτέλεσμα προκάλεσε ανακούφιση στο εκλογικό επιτελείο των Συντηρητικών εν όψει των εκλογών της επόμενης Πέμπτης (12/12).
Ο Jeremy Corbyn απέτυχε να ρίξει στο καναβάτσο τον Boris Johnson στη τελευταία αναμέτρηση των δύο στην τηλεόραση του BBC.
Πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, το αποτέλεσμα του debate ήταν 52% υπέρ του Johnson και 48% υπέρ του Corbyn.
« Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Στο παιχνίδι προηγείται ο Πρωθυπουργός» δήλωσε υπουργός της Κυβέρνησης.
Ο μέσος όρος όλων των δημοσκοπήσεων από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, φέρνει τους Συντηρητικούς να προηγούνται κατά 10 μονάδες των Εργατικών.
Η εμφάνιση του Corbyn ήταν αρκετά καλή για τα προσωπικά του δεδομένα.
Επικεντρώθηκε σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, τομέας που θεωρείται το δυνατό του χαρτί. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις Υπηρεσίες Πρόνοιας και την κοινωνική ανισότητα που διευρύνθηκε στα εννέα χρόνια λιτότητας των Συντηρητικών κυβερνήσεων, γράφει η Deutsche Welle.
Στον αντίποδα ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο Brexit, το σημείο στο οποίο υπερέχει.
Η προεκλογική εκστρατεία θα κλιμακωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα με έμφαση στις μονοεδρικές που από παράδοση δίνουν την νίκη σε ένα κόμμα.
Εφιάλτης των συμβούλων του Johnson είναι ότι εν όψει μιας σίγουρης νίκης των Συντηρητικών, πολλοί ψηφοφόροι που αρχικά είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν το κυβερνών θα επιλέξουν κόμματα της αντιπολίτευσης.
Το πάθημα της Theresa May στις εκλογές του 2017 είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS