Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump με Moon Jae in: Να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με τη Β. Κορέα για την αποπυρηνικοποίηση

Τηλεφωνική επικοινωνία Trump με Moon Jae in: Να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με τη Β. Κορέα για την αποπυρηνικοποίηση
Τrump και Moon Jae in συμφώνησαν ότι η κατάσταση έχει γίνει πολύ "σοβαρή"
Τηλεφωνική επικοινωνία μισής ώρας είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας,  Moon Jae in,  με στόχο να μείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Βόρεια Κορέα, που έχει διαμηνύσει ότι χάνει την υπομονή της για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, που παραμένουν σε αδιέξοδο.
Τrump και Moon συμφώνησαν ότι η κατάσταση έχει γίνει πολύ "σοβαρή" και ότι "το μομέντουμ του διαλόγου πρέπει να διατηρηθεί, έτσι ώστε να παράξει αποτελέσματα για τις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση" ανέφερε το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να ανταλλάσσουν συχνά απόψεις.
Οι εντάσεις έχουν κλιμακωθεί μετά τη διορία ως το τέλος του έτους που έδωσε η Βόρεια Κορέα, ζητώντας από τις ΗΠΑ να αλλάξουν την πολιτική τους της μονομερούς αποπυρηνικοποίησης, αλλιώς ο Kim Jong Un θα ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο.
Με μία σειρά τοποθετήσεων τις τελευταίες εβδομάδες, Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι προειδοποίησαν τις ΗΠΑ να μην αγνοήσουν τη διορία και ζήτησαν από την Ουάσινγκτον περισσότερες συνομιλίες για το βαλτωμένο αυτό θέμα εν όψει και των αμερικάνικων εκλογών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης