Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής - 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο

Θεοδωρικάκος: Ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής - 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο
Ο Τ. Θεοδωρικάκος εκτίμησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις
«Προκλητικές, επιθετικές και απολύτως παράνομες» χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας  στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα καταγγείλει την τουρκική προκλητικότητα στη Συνοδό Κορυφής της ΕΕ στις 12/12.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις, σημείωσε ότι η συμφωνία  της με τη Λιβύη δεν έχει καμία σχέση και επαφή με πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει και να προστατέψει τα σύνορα μας με πιο αυστηρό τρόπο το επόμενο διάστημα με ισχυρή φύλαξη, ταχύτατη αξιολόγηση για το ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι μετανάστες, με το πρόγραμμα επαναπροώθησης, τη δημιουργία ελεγχόμενων κλειστών χώρων και την προστασία των παιδιών.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, «η υποτιθέμενη συμφωνία είναι ένα χαρτί μονοί τους το έφτιαξαν μονοί τους το υπέγραψαν.
Η κατάσταση στη Λιβύη είναι πάρα πολύ ρευστή και ασταθής, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος εκπροσωπεί τι στη χώρα και προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα μόνοι τους».
Ακόμη, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο και σημείωσε, ενόψει της σύγκλησης του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής την Τρίτη 10/12, ότι «οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις εξελίξεις, και θα κάνουμε ότι πρέπει για να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας».
 Για τη στάση του κ. Τσίπρα, επεσήμανε ότι δεν είναι ώρα για δημόσιες αντιδικίες γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ένα αρραγές εθνικό μέτωπο και πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα ενημερώσει, σε κλειστή συνεδρίαση, τα κόμματα, συγκαλώντας το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
Κάνοντας αναφορά στο νομοσχέδιο για την ψήφο των εκτός συνόρων Ελλήνων υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να εξασφαλισθούν οι 200 ψήφοι και συμπλήρωσε ότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα απειλείται, που βρίσκεται μπροστά σε σοβαρούς εθνικούς κινδύνους, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε ότι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αξιοποιούμε τον απόδημο ελληνισμό που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα.

Προσλήψεις στο δημόσιο

Την αναγκαιότητα των περίπου 20.000 προσλήψεων στο δημόσιο, καθώς των 8.000 προσλήψεων από τους ΟΤΑ, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε  λόγο για αυστηρό προγραμματισμό, λέγοντας πως « δεν κάνει ο καθένας του κεφαλιού του και έτσι το κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες» και εξήγησε πως «το σύνολο των προσλήψεων γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, εμείς κάνουμε τον προγραμματισμό τηρώντας την αρχή 1 προς 1.
Τα δυο τελευταία χρόνια (2018 - 2019) έχουν φύγει 20.300 εργαζόμενοι από το δημόσιο, κι έχουμε οριοθετήσει 19.700 προσλήψεις στους τομείς της παιδείας, υγείας, ασφάλειας, κοινωνικής πρόνοιας που αποτελούν πολιτικές προτεραιότητες».
Συμπλήρωσε πως «έχουμε και 8.000 προσλήψεις από τους ΟΤΑ» και μάλιστα «έχουμε συνεννοηθεί με την τρόικα είναι έξω από τον κανόνα 1 προς 1, καθώς δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους».
Μίλησε για «2.900 άτομα για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής «Βοήθεια στο Σπίτι», 1.700 άτομα συνοριοφύλακες, 2.500 άτομα υγειονομικό προσωπικό, 4.500 άτομα στο χώρο της ειδικής αγωγής και περί τους 5.250 εκπαιδευτικούς -και άλλοι τόσοι του χρόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδείας».
Επιπλέον, εκτός των 18.000 προσλήψεων μονίμων, «τρέχει» και πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 35.000 εποχικών στους ΟΤΑ από τον ΟΑΕΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης