Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +2,1% οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2019

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +2,1% οι τιμές κατοικιών, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2019
Η άνοδος στις τιμές κατοικιών της Βρετανίας ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/12) στοιχεία των Halifax και Markit, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι τιμές κατοικιών της χώρας αυξήθηκαν κατά +2,1% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου +0,9% τον Οκτώβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +1%.
Παράλληλα, η ετήσια άνοδος που σημειώθηκε τον Νοέμβριο ήταν η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά +2,6%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά +1%, έναντι ανόδου +0,1% τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,2%.
Για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2019, οι τιμές κατοικιών κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
«Ενώ ο βαθμός αβεβαιότητας παραμένει εμφανής, είναι επίσης σαφές ότι οι αγοραστές και οι πωλητές ανταποκρίνονται σε παράγοντες όπως είναι η βελτιωμένη οικονομική δυνατότητα υποθήκης και η περιορισμένη προσφορά διαθέσιμων ακινήτων», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Halifax, Russell Galley.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτά είναι τα ζητήματα που πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ανθεκτικότητα της αγοράς για το μεγαλύτερο διάστημα του 2019», εκτιμώντας παράλληλα πως «μεσοπρόθεσμα αναμένουμε ότι η ανοδική πορεία των μέτριων κερδών θα συνεχιστεί και για το επόμενο έτος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης