Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: «Τρέχουμε» με ανάπτυξη 2,3% - Επιτυχία, η έκδοση ομολόγου από την Ελλάκτωρ

Γεωργιάδης: «Τρέχουμε» με ανάπτυξη 2,3% - Επιτυχία, η έκδοση ομολόγου από την Ελλάκτωρ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έκανε ειδική αναφορά στην επιτυχημένη έκδοση ομολόγου από την εταιρεία Ελλάκτωρ
Για εξαιρετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ χαρακτήρισε «θαύμα» το γεγονός ότι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 1,5%.
«Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ της Ελλάδας, ειδικά για τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας είναι εξαιρετικός.
"Τρέχουμε" με περίπου 2,3%, σε ετήσια βάση, το οποίο είναι πολύ καλό για την ευρωζώνη.
Και η οικονομία μας πραγματικά ξεκινά να ανακάμπτει έπειτα από μία μεγάλη δεκαετή κρίση» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα (6/12/2019) στο συνέδριο ανώτατων στελεχών της εταιρείας TUV NORD στην Αθήνα όπου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στην επιτυχημένη έκδοση ομολόγου από την Ελλάκτωρ.
«Χθες, μία άλλη μεγάλη εταιρεία, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναζήτησε κεφάλαια 600 εκατ. ευρώ από την αγορά και της προσφέρθηκαν τα διπλάσια, 1,2 δισ. ευρώ, με ένα λογικό επιτόκιο.
Αυτό είναι μία ακόμα επιτυχία μετά τον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος άντλησε 500 εκατ. ευρώ πριν δύο εβδομάδες, ενώ το ομόλογο του ΟΤΕ, της Deutsche Telekom δηλαδή, εξασφάλισε επιτόκιο κάτω του 1%, το οποίο είναι φανταστικό» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε λέγοντας: «το ελληνικό 10ετές ομόλογο είναι στο 1,5%, κάτι το οποίο είναι θαύμα και κανείς πριν από ένα χρόνο δεν θα το πίστευε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης