Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Με ενεργή φορολογική δήλωση 340.000 Έλληνες του εξωτερικού – Αυτοί θα μπορούν να ψηφίζουν

Θεοδωρικάκος: Με ενεργή φορολογική δήλωση 340.000 Έλληνες του εξωτερικού – Αυτοί θα μπορούν να ψηφίζουν
Περίπου 407.000 οι Έλληνες του εξωτερικού που διαθέτουν ΑΦΜ
Την θέση ότι από τους 407.000 Έλληνες του εξωτερικού που διαθέτουν ΑΦΜ, θα μπορούν να ψηφίζουν στις ελληνικές εκλογές οι 340.000 που διαθέτουν ενεργή φορολογική δήλωση διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Όπως είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, στον αριθμό αυτό των εκλογέων, δεν συνυπολογίζονται και οι χιλιάδες που έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία για σπουδές ή για εργασία χωρίς να έχουν ΑΦΜ, τονίζοντας ότι οι εν λόγω Έλληνες θα μπορούν να ψηφίσουν αρκεί οι γονείς τους να είναι φορολογικά ενεργοί.
Επιπλέον, ο κ.Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε τα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό να μην περιοριστούν στους χώρους των πρεσβειών και των προξενείων αλλά να βρεθούν κατάλληλοι χώροι κοντά στις περιοχές που διαμένουν ομογενείς.
«Εάν η ΝΔ διέθετε 200 βουλευτές, τότε το νομοσχέδιο θα προέβλεπε ότι θα μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι απόδημοι» υποστήριξε ο κ.Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι το τελικό νομοσχέδιο είναι προϊόν συμβιβασμού και πολιτικών συγκλίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης