Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στις αγορές της Ασίας εν αναμονή ΗΠΑ - Στο +0,23% και τις 23.354,40 μονάδες ο Nikkei

tags :
Ήπια κέρδη στις αγορές της Ασίας εν αναμονή ΗΠΑ - Στο +0,23% και τις 23.354,40 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,89% στις 26.450 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα Παρασκευή (6/12) οι αγορές της Ασίας, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ για τις νέες θέσεις εργασίας που αφορούν τον Νοέμβριο του 2019.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με ήπια κέρδη της τάξεως του +0,23% στις 23.354,40 μονάδες, καθώς η μετοχή της Kobe Steel ενισχύθηκε κατά +3,23%, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,36% στις 6.707 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,02% στις 2.081,85 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung να καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,82%, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, ο οποίος έκλεισε στο +0,13% και τις 11.609,64 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,89% στις 26.450 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Galaxy Entertainment και Tencent έκλεισαν στο +2,25% και +1,70% αντίστοιχα.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά +0,43% στις 2.912,01 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο +0,81% και τις 9.878,62 μονάδες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 190.000, γεγονός που εάν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί σημαντική αύξηση σεσύγκριση με τις 128.000 θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου.
Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα αναμένεται ότι θα μείνει σταθερό στο 3,6%, καθώς η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ εξακολουθεί να διατηρεί τη δυναμική των προηγούμενων μηνών.
«Είχαμε ορισμένα μεικτά οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα, οπότε πιθανώς οι αγορές να διατηρήσουν μία στάση αναμονής απέναντι στα επικείμενα στοιχεία», δήλωσε ο αναλυτής της Baird, Willie Delwiche, αναφερόμενος στα στοιχεία που θα δημοσιεύσει το Τμήμα Εργασίας στις ΗΠΑ.
Επιπλέον, οι επενδυτές ευελπιστούν ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα ολοκληρώσουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας πριν από τις 15 Δεκεμβρίου, γεγονός που θα αναβάλει τη νέα αύξηση δασμών η οποία είναι προγραμματισμένη από την Ουάσιγκτον για εκείνη την ημέρα.
«Η εμμονή παραμένει εάν οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορούν να καταλήξουν σε μία συμφωνία ή όχι», δήλωσαν οι αναλυτές της Mizuho Bank, διευκρινίζοντας ότι η διορία της 15ης Δεκεμβρίου θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες στο επίκεντρο.
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας την ολοκλήρωση της συνάντησης του ΟΠΕΚ+, εκτιμώντας ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία θα μειώσουν περαιτέρω την παραγωγή τους.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent υποχωρεί κατά -0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,30 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,07% στα 58,39 δολ. ανά βαρέλι.
Οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ έχουν αποφασίσει περαιτέρω μείωση της παραγωγής κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως μέχρι τον Μάρτιο του 2020, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Ωστόσο, η σχετική είδηση δεν έδωσε περαιτέρω ώθηση στις τιμές του πετρελαίου, καθώς αρκετοί επενδυτές περίμεναν ότι θα υπάρξει επέκταση της συμφωνίας τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2020.
Σημειώνεται ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να αποφασιστούν αργότερα εντός της ημέρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στις περικοπές.
«Η απόφαση φαίνεται ότι είναι περισσότερο μία κίνηση νοικοκυρέματος η οποία θα περιορίσει το χάσμα μεταξύ του τρέχοντος στόχου και της υπερβολικής συμμόρφωσης που έχουμε δει από τη συμμαχία», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην Oanda, Edward Moya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης