Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεν φεύγουν οι Σοσιαλιστές από την κυβέρνηση Merkel – Σήμερα 6/12 το συνέδριο του SPD

Γερμανία: Δεν φεύγουν οι Σοσιαλιστές από την κυβέρνηση Merkel – Σήμερα 6/12 το συνέδριο του SPD
Δεν πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία το ερώτημα της παραμονής ή όχι του SPD στον κυβερνητικό συνασπισμό
Υπαναχωρεί από την απειλή της αποχώρησης από τον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου της Angela Merkel η νέα ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), καθώς φαίνεται πως «μαλακώνει» τη στάση της σχετικά με την ανάγκη να υπάρξουν αλλαγές στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής.
Οι νέοι επικεφαλής του SPD, Norbert Walter-Borjans και Saskia Esken, αμέσως μετά την εκλογή τους, ζητούσαν μεγάλες αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης, απειλώντας ότι θα την εγκαταλείψουν και θα αποσύρουν τους Σοσιαλδημοκράτες υπουργούς από την κυβέρνηση πριν τις επόμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2021.
Ωστόσο, σε τελευταίες τους δηλώσεις και ύστερα από πιέσεις που δέχθηκαν από κορυφαία στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών, υποστήριξαν πως το θέμα της παραμονής ή όχι του SPD δεν είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες τους.
Ως εκ τούτου, στο συνέδριο του κόμματος που αρχίζει σήμερα Παρασκευή 6/12 στο Βερολίνο και το οποίο καλείται να εγκρίνει τη νέα ηγεσία, δεν πρόκειται να τεθεί προς ψηφοφορία το ερώτημα της παραμονής ή όχι του SPD στο κυβερνητικό σχήμα, παρά τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις που διατυπώνονται για την κυβερνητική συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU).
Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 14 χρόνια που κυβερνούν οι Χριστιανοδημοκράτες στη Γερμανία, τα 10 από αυτά συγκυβερνούν με τους Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις βλέπουν να μειώνεται ραγδαία η δυναμική τους και να χάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.
Στις τριήμερες εργασίες του συνεδρίου, το SPD εκτιμάται ότι θα κάνει στροφή προς τα αριστερά, κάτι άλλωστε που θα επιβεβαιωθεί και από την επικύρωση της εκλογής στην ηγεσία των Norbert Walter-Borjans και Saskia Esken.
Το προσχέδιο της πρότασης των εκπροσώπων του SPD που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, στο οποίο έχουν συμφωνήσει ο Norbert Walter-Borjans και Saskia Esken ζητεί διάλογο με το CDU για την ενδεχόμενη λήψη μέτρων για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Γερμανίας και αλλαγές στο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού, με τους νέους επικεφαλής του SPD να δηλώνουν ότι «θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης