Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η CVC Capital, εκτός από την Εθνική Ασφαλιστική, συζητά και με τη... FIFA και τη Real Madrid

tags :
Η CVC Capital, εκτός από την Εθνική Ασφαλιστική, συζητά και με τη... FIFA και τη Real Madrid
Ο πόλεμος μεταξύ FIFA και World Football Club Association και τα νέα τουρνουά που σχεδιάζονται
Μπορεί τη CVC Capital Partners να τη γνωρίζουμε από τη... χαμηλή προσφορά που έκανε για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής (δείτε εδώ), αλλά το fund έχει ταράξει τα νερά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Ειδικότερα, ο όμιλος CVC Capital Partners βρίσκεται σε συνομιλίες με τη FIFA και τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας νέων φιλόδοξων παγκόσμιων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων στο πιο δημοφιλές άθλημα του κόσμου.
Η CVC διεξάγει συζητήσεις με τη διοίκηση της FIFA για την απόκτηση των εμπορικών δικαιωμάτων στο ανανεωμένο Club World Cup, ένα τουρνουά που θα περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου στον πλανήτη.
Ξεχωριστά, η ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης, ο πλουσιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος παγκοσμίως με βάση τα έσοδα, έχει προσεγγίσει την CVC και άλλα fund για τη δημιουργία ενός νέου τουρνουά.
Η κίνηση των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο οι κορυφαίοι επενδυτές ασχολούνται όλο και περισσότερο με το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, ενώ οι κορυφαίοι πράκτορες του ποδοσφαίρου αναζητούν νέους τρόπους να επωφεληθούν από το αυξανόμενο εταιρικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Ενδεικτικό της κινητικότητας που επικρατεί είναι ότι την περασμένη εβδομάδα, η Silver Lake με έδρα τις ΗΠΑ έφτασε σε συμφωνία ύψους 500 εκατ. δολαρίων για να αποκτήσει περίπου το 10% στο City Football Group, τη μητρική εταιρεία της Manchester City της Αγγλίας.
Η CVC, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων παγκοσμίως, με 82,5 δισ. δολάρια υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία, έχει μακρά ιστορία αγοράς και πώλησης αθλητικών franchise, συμπεριλαμβανομένων των Formula 1 και MotoGP.
Έχει κάνει πρόσφατα συμφωνίες σε ένωση ράγκμπι, καταβάλλοντας 225 εκατ. στερλίνες πέρυσι για συμμετοχή με 27% στο πρωτάθλημα της Αγγλίας Premiership Rugby.
Τον Οκτώβριο, η FIFA ανακοίνωσε ότι το σημερινό World Club των οκτώ ομάδων θα αντικατασταθεί από έναν άλλο 24 ομάδων με τουλάχιστον οκτώ ευρωπαϊκές ομάδες, που θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.
Η Κίνα θα φιλοξενήσει το πρώτο τουρνουά στα μέσα του 2021.
Η CVC διεξάγει συνομιλίες με τη FIFA σχετικά με τη χρηματοδότηση του διαγωνισμού, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων για αγώνες που θα πωλούσε στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο.
Ωστόσο, τα στελέχη της CVC προσεγγίστηκαν πρόσφατα από τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Florentino Pérez, σχετικά με την επιθυμία της ομάδας να δημιουργήσει έναν ανταγωνιστικό ετήσιο τουρνουά με κορυφαίους συλλόγους από όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν μια επιλογή υπό εξέταση είναι η δημιουργία δύο πρωταθλημάτων από 20 ομάδες.
Οκτώ από αυτές τις ομάδες θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν τους ιδρυτικούς συλλόγους πίσω από το World Football Club Association, ένα νεοσύστατο όργανο, του οποίου ο Pérez ανέλαβε πρόεδρος τον περασμένο μήνα.
Στα ιδρυτικά μέλη είναι οι Real Madrid, Milan, Auckland City (Νέα Ζηλανδία), Boca Juniors και River Plate (Αργεντινή), Club America (Μεξικό), Guangzhou Evergrande (Κίνα) και Mazembe (Κονγκό).
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιρικών Ομίλων ιδρύθηκε το Νοέμβριο για να ασκήσει πίεση στην FIFA για την αναβάθμιση του Διασυλλογικού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης