Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -1,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2019

Γερμανία: Υποχώρησε κατά -1,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -5,3%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/12) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησε κατά -1,7% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, έναντι πτώσης -0,6% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος κατά +0,1%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανικής παραγωγή της Γερμανίας κατέγραψε πτώση της τάξεως του -5,3% έναντι ετήσιας πτώσης -4,5% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, ο τομέας κεφαλαιουχικών αγαθών κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση, υποχωρώντας κατά -4,4%, ενώ αντίθετα οι τομείς ενδιάμεσων αγαθών και καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά +1% και +0,3% αντίστοιχα.
Παράλληλα, η παραγωγή στον κατασκευαστικό κλάδο υποχώρησε κατά -2,8% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αντισταθμίζοντας την άνοδο της τάξεως του +2,3% που σημειώθηκε στον κλάδο της ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης