Διεθνή

Άνοδος για το πετρέλαιο μετά την απόφαση ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής - Στο +1,58% το Brent

Άνοδος για το πετρέλαιο μετά την απόφαση ΟΠΕΚ για μείωση παραγωγής - Στο +1,58% το Brent
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε +1,27%
Ισχυρά κέρδη σημείωσε σήμερα Παρασκευή (6/12) το πετρέλαιο, μετά την απόφαση ΟΠΕΚ και Ρωσίας να προχωρήσουν σε συνολική μείωση παραγωγής κατά 1,7 εκατ. βαρέλαι πετρελαίου ημερησίως
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε 1,58% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,39 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε κέρδη 1,27% στα 59,17 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Όπως ανακοίνωσε πηγή του ΟΠΕΚ τα κράτη – μέλη του οργανισμού θα προχωρήσουν σε μείωση παραγωγής κατά 372.000 βαρέλια ημερησίως, ενώ οι χώρες εκτός ΟΠΕΚ αλλά που είναι σύμμαχοι του οργανισμού, όπως η Ρωσία, θα προχωρήσει σε μείωση κατά 131.000 βαρέλια ημερησίως.
Image
Εν συνόλω η μείωση θα φθάσει ουσιαστικά στα 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δηλαδή υψηλότερα από την προηγούμενη συμφωνία για μείωση 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, η οποία ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2020.
«Η απόφαση φαίνεται ότι είναι περισσότερο μία κίνηση νοικοκυρέματος η οποία θα περιορίσει το χάσμα μεταξύ του τρέχοντος στόχου και της υπερβολικής συμμόρφωσης που έχουμε δει από τη συμμαχία», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών στην Oanda, Edward Moya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης