Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Β. Κορέας για τις … απρέπειες Trump κατά Kim – Ανταλλαγή απειλών

Πυρά Β. Κορέας για τις … απρέπειες Trump κατά Kim – Ανταλλαγή απειλών
Η Β. Κορέα εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο υποτροπής του Trump στην άνοια
Πυρά κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή ανταλλαγής πυρών και ύβρεων.
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Trump υποστήριξε ότι εξακολουθεί να παραμένει πιθανή η στρατιωτική επέμβαση στη Βόρεια Κορέα, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό του «άνθρωπος – ρουκέτα» για τον Kim Jong un.
«Είναι ξεκάθαρο ότι του αρέσει να εκτοξεύει πυραύλους, έτσι δεν είναι;
 Γι’ αυτό τον αποκαλούσα “άνθρωπο-πύραυλο”», είπε o Trump.
Η αντίδραση στην τοποθέτηση αυτή δεν άργησε να έρθει από τη Β. Κορέα, η οποία έχει δώσει τελεσίγραφο στις ΗΠΑ να αλλάξουν τη στάση τους έως το τέλους του έτους, προειδοποιώντας ότι εάν δεν γίνουν παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, θα αλλάξει προσέγγιση.
Η υφυπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας είπε πως οι δηλώσεις του Trump στερούνταν «ευγένεια έναντι της ανώτατης ηγεσίας» της Λαϊκής Δημοκρατίας.
«Θα πρόκειται για κάτι πολύ επικίνδυνο αν σκοπός ήταν να χρησιμοποιηθούν εσκεμμένα εκφράσεις που ανακαλούν εκείνες δύο ετών πριν, όταν μαινόταν πόλεμος λέξεων» τόνισε η υφυπουργός, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Το πιο «ευτυχές» σενάριο κατ’ αυτήν θα ήταν το σχόλιο του Trump να ήταν «φραστικό ολίσθημα» αλλά «το ζήτημα είναι πολύ πιο σοβαρό εάν επρόκειτο για σχεδιασμένη πρόκληση που μας βάζει εσκεμμένα στο στόχαστρο».
Αναφερόμενη ονομαστικά στον Trump, επανέλαβε μια προσβολή που είχε εξακοντίσει ο Kim το 2017, λέγοντας πως η επανάληψη των εκφράσεων που χρησιμοποιούσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τότε θα μπορούσαν να «διαγνωστούν ως ένδειξη υποτροπής [του] στην άνοια».
Αντιδρώντας στη δήλωση του Trump περί ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της Πιονγκγιάνγκ, η Βόρεια Κορέα ήδη διεμήνυσε την Τετάρτη πως, σε τέτοια περίπτωση, θα ανταποδώσει «τα ίσα σε όλα τα επίπεδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης