Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δυστυχώς για τους εργαζομένους και την ΟΤΟΕ… η Πειραιώς έχει δίκιο – Ποιοι έχουν παραπλανήσει τους 145 υπαλλήλους;

Δυστυχώς για τους εργαζομένους και την ΟΤΟΕ… η Πειραιώς έχει δίκιο – Ποιοι έχουν παραπλανήσει τους 145 υπαλλήλους;
Πρέπει οι 24 απολυμένοι και οι 145 εργαζόμενοι που τους ζητήθηκε να πάνε στην Intrum και δεν πήγαν…  να επανεξετάσουν με νηφαλιότητα το όλο θέμα
Χωρίς καμία αμφιβολία η εργασία, ο εργαζόμενος και τα εργασιακά δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται ώστε οι κοινωνίες να λειτουργούν εύρυθμα, να μην απορυθμίζονται άναρχα.
Ταυτόχρονα όμως πρέπει να υπάρχει και ένα πλαίσιο προστασίας των εταιριών, των νομικών προσώπων απέναντι σε εργαζομένους που δεν επιδεικνύουν συνέπεια στην εργασία τους.
Πρέπει να υπάρχουν κανόνες που να τηρούνται ώστε και ο εργαζόμενος να προστατεύεται αλλά και η εταιρία – εργοδότης να προστατεύεται.
Υπό αυτή την παραδοχή και αξιολογώντας τα τεκταινόμενα στην τράπεζα Πειραιώς εξάγεται το συμπέρασμα ότι η διοίκηση της τράπεζας λέει την αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι έβαλε στο τραπέζι όλες τις διαθέσιμες επιλογές και οι 24 εργαζόμενοι που απολύθηκαν τις απέρριψαν.
Τόσοι οι σύλλογοι εργαζομένων στην Πειραιώς, όσο και η ΟΤΟΕ η Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων έχουν αναφέρει ότι η Πειραιώς έχει πει ψέματα και ότι δεν έχει παρουσιάσει εναλλακτικές λύσεις και ότι οι 24 εργαζόμενοι δεν κλήθηκαν ποτέ από την Πειραιώς να δουν τις εναλλακτικές επιλογές.
Έρχεται όμως η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας η Στρατινάκη και λέει ότι η Πειραιώς πρέπει να ξαναβάλει στο τραπέζι όλες τις διαθέσιμες επιλογές για τους 145 εργαζομένους όπου περιλαμβάνονται και οι 24 απολυμένοι.
Η Πειραιώς είχε ζητήσει από αυτούς τους 145 εργαζομένους να μεταβούν στην Intrum στην εταιρία που θα αναλάβει την διαχείριση των 27 δισεκ. NPEs.
Μάλιστα η Στρατινάκη εξειδίκευσε τις διαθέσιμες επιλογές, τοποθέτησης στον όμιλο ανά την επικράτεια, εθελοντική μεταφορά τους στην Intrum και πακέτο εθελουσίας εξόδου.
Ωστόσο οι αποκαλύψεις αυτές της Στρατινάκη έρχονται να επιβεβαιώσουν την διοίκηση Μεγάλου που έλεγε ότι είχε υποβάλλει επί 6 μήνες εναλλακτικές προτάσεις στους εργαζομένους που όμως απερρίφθησαν.
Άρα μερίδα των συνδικαλιστών στην Πειραιώς και η ΟΤΟΕ πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η διοίκηση Μεγάλου δεν προέβη σε μονομερείς ενέργειες.
Ποιος ήταν αυτός ή αυτοί που παραπλάνησαν τους εργαζομένους παρουσιάζοντας ότι η Πειραιώς απλά απέλυσε 24 εργαζομένους;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η στρατηγική μέρους των στελεχών του συλλόγου εργαζομένων της Πειραιώς να πυροβολεί την διαδικασία διαπραγμάτευσης οδηγεί σε αδιέξοδο.
Δεν έχει σημασία εάν η συμμετοχή στις απεργίες ήταν 21% ή 80% σημασία έχει ότι αυτή η κατάσταση της έντασης δηλαδή είναι απαράδεκτη.
Είναι όμως αλήθεια όπως επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι η διοίκηση της Πειραιώς έλαβε πρωτοβουλίες που απορρίφθηκαν.
Οπότε πρέπει οι 24 απολυμένοι και οι 145 εργαζόμενοι που τους ζητήθηκε να πάνε στην Intrum και δεν πήγαν…  να επανεξετάσουν με νηφαλιότητα το όλο θέμα.
Να μην παγιδευτούν από τις συνδικαλιστικές κορώνες αλλά να συνομιλήσει κανείς με την συνείδηση του και να κοιτάξει το συμφέρον του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης