Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προσπάθειες για αναδιάρθρωση του δανεισμού της κάνει η ΤΡΙΚΚΗ - Το γαϊτανάκι των χρεών

tags :
Προσπάθειες για αναδιάρθρωση του δανεισμού της κάνει η ΤΡΙΚΚΗ - Το γαϊτανάκι των χρεών
Το 2018 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στο ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ
Μπλέγμένη σε ένα γαϊτανάκι χρεών βρίσκεται η γαλακτοβιομηχανία ΤΡΙΚΚΗ, θυγατρική του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τρικάλων, η οποία ωστόσο έχει εκπονήσει με την Τράπεζα Πειραιώς σχέδιο για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.
Ειδικότερα η γαλλική εταιρεία βάμβακος Mambo Commodities S.A. προχώρησε σε έκδοση διαταγών πληρωμής τόσο εις βάρος της TPIKKH όσο και του προέδρου του Aγροτικού Συνεταιρισμού Tρικάλων ((πρώην EAΣ Tρικάλων) Aχιλλέα Λιούτα, για οφειλές τής Ένωσης από βαμβάκι οι οποίες διακανονίστηκαν με επιταγές της TPIKKH.
Πρόκειται για υπόλοιπο οφειλών της EAΣ Tρικάλων από βαμβάκι, αξίας 1,9 εκατ. δολαρίων, για το οποίο δόθηκαν στους Γάλλους επιταγές της θυγατρικής γαλακτοβιομηχανίας TPIKKH που όμως δεν πληρώθηκαν ποτέ.
H Mambo προχώρησε στην κατάσχεση δύο ακινήτων του Aχ. Λιούτα και στην έκδοση Διαταγών Πληρωμής εναντίον της γαλακτοβιομηχανίας.
Σήμερα η γαλακτοβιομηχανία εξετάζει και το ενδεχόμενο επέκτασης σε νέες αγορές, εκτός Eλλάδος, ενώ ήδη έχει παρουσία στη Θεσσαλία αλλά και στην Αττική μέσω των αλυσίδων του λιανεμπορίου My Market και Σκλαβενίτης.
Παράλληλα η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης δανείου από την Τράπεζα Πειραιώς με υπόλοιπο 2.310.239,16 το οποίο προβλέπει αποπληρωμή του, αν και ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο.
Το 2018 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στο ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ έναντι 18,2 εκατ ευρώ το 2017.
Τα μικτά αποτελέσματα της εταιρείας, ανήλθαν στο ποσό των 3,9 εκατ ευρώ έναντι 4,1 εκατ. ευρώ της προηγούμενης περιόδου.
Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο ποσό των 966 χιλ. ευρώ έναντι του ποσού των 845 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήση.
Τέλος τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 214 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών -40 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.
Οι βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις ανέρχονται σατα 3,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις στα 7,9 εκατ ευρώ.
Στις εγκαταστάσεις της, στα Τρίκαλα, η Βιομηχανία Γάλακτος Τρικάλων ΤΡΙΚΚΗ, παράγει φρέσκο γάλα, σειρά γιαουρτιών, ευρεία γκάμα τυροκομικών προϊόντων που περιλαμβάνει τυρί φέτα, κασέρι, ημίσκληρο «Θεσσαλιώτικο», γίδινο, γαλοτύρι, τελεμέ και σκληρό τυρί «Ρομάνο» από αγελαδινό γάλα, καθώς και ρυζόγαλο και κρέμα γάλακτος.
Αιχμή της προϊοντικής γκάμας της είναι το «Γάλα ημέρας» και το πρόβειο γιαούρτι της.
Εκτός από την γαλακτοκομική αγορά των Τρικάλων και της Καρδίτσας, έχει επεκταθεί εμπορικά στην αγορά της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Αθήνας.
Προμηθεύεται ημερησίως περί τους 36 τόνους γάλακτος από κτηνοτρόφους της δυτικής θεσσαλικής υπαίθρου.
Διαθέτει υποκαταστήματα στην Αθήνα και τη Λάρισα.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης