Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριές απώλειες σε τράπεζες και Ελλάκτωρ – Ξεχώρισε η Lamda

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριές απώλειες σε τράπεζες και Ελλάκτωρ – Ξεχώρισε η Lamda
ΑΓΟΡΑ: Εδώ και μέρες γράφαμε πως μόνο το τελευταίο μισάωρο άξιζε στις συνεδριάσεις και πως βλέπαμε κινήσεις ωραιοποίησης από επενδυτές που δραστηριοποιούνται εκείνο το διάστημα και βελτιώνουν την εικόνα. Κάποτε στο floor της Σοφοκλέους το έλεγαν «ιππικό». Σήμερα, το «ιππικό» δεν ήρθε.

Βαριές απώλειες κυρίως για τις τραπεζικές μετοχές και μαζί με κάποια άλλα βαριά χαρτιά έριξαν την αγορά κατά 1,14% με το τζίρο να είναι χαμηλός στα 47 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρουμε βέβαια αν ερχόταν το «ιππικό» που θα έφτανε ο τζίρος και αν θα μπορούσαν να ωραιοποιήσουν τη σημερινή εικόνα.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ μας άρεσαν αλλά είδαμε πως η αγορά τα αγνόησε. Επιπλέον οι ξένες αγορές είχαν καλύτερη εικόνα, αλλά και αυτό το στοιχείο το αγνόησε η δική μας αγορά. Μεγάλες μάχες σε επιλεγμένες μετοχές. Ξεχώρισε για την ανοδική της κίνηση μόνο η Lamda και κυρίως το δικαίωμα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Όλα έχουν την εξήγησή τους. Και αναρωτιόμαστε τόσο καιρό γιατί βγαίνουν «καραβιές» τα χαρτιά. Γιατί σου έδιναν όσα ήθελες σε όποια τιμή ήθελες. Στο -3,18% και στα 1,6440 ευρώ με όγκο 969 χιλ. τεμάχια σήμερα. Οι επενδυτές με τον τρόπο τους σχολίασαν το ύψος του επιτοκίου που γράφουν τα δημοσιεύματα και μάλιστα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο.

Υπάρχουν πολλά θετικά από αυτή την έκδοση. Αυτό είναι σίγουρο. Ωστόσο, το 6,5% δεν είναι χαμηλό επιτόκιο. Φυσικά και πρόκειται για μία εταιρεία που παλεύει το turnaround story και δεν είναι ο ισολογισμός της σαν του ΟΤΕ, αλλά το 6,5% είναι λίγο μεγάλο.

Στην ουσία τώρα. Η μετοχή για τη στήλη είναι βασικό turnaround και πιάνει πλέον επίπεδα που μας αρέσουν. Το κλείσιμό της είναι στο προηγούμενο χαμηλό που είχε γράψει 9/10. Ακριβώς από κάτω υπάρχει ένα gap που κλείνει στα 1,56 ευρώ (δε βάλαμε και χάρακα). Αν πάει πιο κάτω θεωρούμε πως είναι καταστροφικό για τα μεγάλα ονόματα που ασχολούνται με τη μετοχή. Άρα εδώ κάπου όσοι ασχολούνται με τον κλάδο και γνωρίζουν τις προκλήσεις που έχει αλλά και τα asset που υπάρχουν στον όμιλο, θα μπορούσαν να την «επιλέξουν».

ΕΥΔΑΠ: Ξαναλέμε. Για μετοχή που πάει για FTSE 25 αυτή είναι απαράδεκτη συμπεριφορά. Βέβαια σήμερα έγραψε χαμηλό στα 7,20 ευρώ με κάτι μαρκετιές και έκλεισε στα 7,33 ευρώ. Κράτησε λοιπόν τις στηρίξεις και έκλεισε πάνω από το σημείο που θεωρούμε σημαντικό.

Στα 7,06 ευρώ είναι ο κινητός των 200 ημερών και η ανοδική γραμμή που έρχεται από τον Ιανουάριο. Δεν πιστεύουμε ότι θα απειληθεί, αλλά καλό είναι οι τοποθετήσεις σε αυτά τα επίπεδα, που πρέπει να γίνουν, ήτοι κοντά στα 7,30 ευρώ να αφήνουν λίγη ρευστότητα για αγορές και λίγο πιο κάτω αν στραβώσει κι άλλο το κλίμα στη μετοχή. Έχει να δει θετικό πρόσημο από 25/11.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες με πωλητές στο κλείσιμο και με τους περισσότερους η Eurobank. Σε χαμηλό ημέρας έκλεισε η Alpha Bank. Ο δείκτης των τραπεζών υποχώρησε κατά 3,07% και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Ξαναγίνεται ελκυστική η μετοχή. Στα 0,6450 ευρώ με απώλειες 5,84%. Δε βγαίνουν πολλά κομμάτια, αλλά είναι σε σημείο που μας αρέσει και θα την επιλέγαμε για σταδιακές τοποθετήσεις.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Για μετοχή που πουλιέται ένα τεράστιο asset που έχει η συμπεριφορά της δεν είναι η καλύτερη. Στα 2,30 ευρώ στο κλείσιμο με απώλειες 1,29% αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και χαμηλότερα. Στα 93,5 εκατ. ευρώ η αποτίμηση. Δεν έχουμε βέβαια κάποιο νέο και οι παλιοί επενδυτές ξέρουν πως σε αυτά τα πράγματα όταν δεν έχεις νέο, δεν είναι καλό.

LAMDA: Στα 7,23 ευρώ έκλεισε η μετοχή και θα μπορούσε και καλύτερα αλλά δεν την άφησε το γενικότερο κλίμα. Έγραψε υψηλό στα 7,47 ευρώ. Το δικαίωμα έκλεισε στα 0,64 ευρώ με άνοδο 32% και υψηλό στα 0,7110 ευρώ. Το άθροισμα κάνει πάνω από 7,90 ευρώ και αυτή η τιμή είναι πάνω από τα 7,50 ευρώ που ήταν πριν κόψει το δικαίωμα.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Η στήλη όπως έχουμε ξαναγράψει δεν προτείνει αγορές ή πωλήσεις μετοχών. Κοιτάζει την πορεία τους στο ταμπλό του ΧΑ και σε συνδυασμό με τις λογιστικές καταστάσεις προσπαθεί να ανιχνεύσει αυτές που αξίζουν. Οι επενδυτές μαζί με τους επαγγελματίες του χώρου και τους επενδυτικούς συμβούλους θα πρέπει να αποφασίζουν για τις μετοχές που θα έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης