Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απαραίτητη η κατάργηση των δασμών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

tags :
Κίνα: Απαραίτητη η κατάργηση των δασμών προκειμένου να ολοκληρωθεί η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι οι δύο χώρες διατηρούν συνεχή επικοινωνία
Τη θέση ότι η σταδιακή κατάργηση των δασμών είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, διατύπωσε σήμερα (5/12) το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Gao Feng.
Ειδικότερα, ο κ. Gao δήλωσε ότι «η Κίνα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφορικά με την επίτευξη μίας εμπορικής συμφωνίας, προσθέτοντας ότι «οι δύο πλευρές διατηρούν στενή επικοινωνία».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «οποιαδήποτε πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Ουάσιγκτον θα πρέπει να περιλαμβάνει σταδιακή μείωση των δασμών» που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρεις για το θέμα των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα».
Χθες (4/12) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες «πηγαίνουν καλά», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν θα τον πείραζε εάν περίμενε μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2020 προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg News, η διαπραγματευτική ομάδα των ΗΠΑ αναμένει ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας θα ολοκληρωθεί πριν από τις 15 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης