Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νέα τάση οι «πράσινες διακοπές»

tags :
Νέα τάση οι «πράσινες διακοπές»
Σύμφωνα με έκθεση του περιοδικού Nature Climate Change του 2018, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 8% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου
Ο Πρίγκιπας Χάρι θέλει να το κάνουμε. Και η Emma Thompson, το ίδιο. Να «πρασινίσουμε» τις διακοπές μας. Να κάνουμε πιο βιώσιμα τα ταξίδια μας. Αυτό αποτελεί μια από τις κορυφαίες τάσεις και κινήματα στα ταξίδια αυτή τη στιγμή.
Νωρίτερα φέτος, ο σουηδικός όρος flygskam ή “shaming flight” ήταν υπεύθυνος για την άνοδο κατά 8% στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις στη χώρα. Οι ταξιδιώτες γνώρισαν περισσότερο τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των κινήσεων τους. Έτσι άλλαξαν τις εσωτερικές πτήσεις τους με ταξίδια με το τρένο.



Δεν είναι μόνο οι αεροπορικές μετακινήσεις που έχουν αποτύπωμα άνθρακα. Σύμφωνα με έκθεση του περιοδικού Nature Climate Change του 2018, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 8% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Παράλληλα, οι αγορές και τα τρόφιμα αποτελούν “σημαντικούς” συντελεστές.
Ενώ όμως πολλοί δεσμεύονται να εγκαταλείψουν πλήρως τα αεροπορικά ταξίδια, άλλοι θέλουν να κάνουν τα ταξίδια τους πιο βιώσιμα.
Όχι μόνο όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν τον προορισμό τους και τι κάνουν στο έδαφος.
Σύμφωνα με έρευνα το 2018 από τα Hilton Hotels, το ένα τρίτο των ταξιδιωτών αναζητούν ενεργά πληροφορίες σχετικά με περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες προτού προβούν σε κράτηση.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης