Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας από πυρά στη στρατιωτική βάση του Περλ Χάρμπορ

tags :
ΗΠΑ: Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας από πυρά στη στρατιωτική βάση του Περλ Χάρμπορ
Ο δράστης, στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, άνοιξε πυρ για άγνωστους ακόμα λόγους και αυτοκτόνησε
Δύο νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης που έγινε χθες Τετάρτη 4/12 στη στρατιωτική βάση του Περλ Χάρμπορ.
Όπως έχει γνωστό, στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ άνοιξε πυρ στη στρατιωτική βάση για άγνωστους λόγους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο.
Τα ονόματα των θυμάτων και του δράστη δεν δημοσιοποιήθηκαν.
Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα θύματα της επίθεσης είναι πολιτικοί υπάλληλοι του ναυτικού και ότι το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο ναυπηγείο της βάσης, γεγονός που επιβεβαίωσε η διοίκηση της στρατιωτικής εγκατάστασης.
«Ο δράστης αναγνωρίστηκε ως μέλος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού» και «άνοιξε πυρ εναντίον τριών πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας πριν αυτοκτονήσει» αναφέρθηκε στη σχετική συνέντευξη τύπου.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Hawaii News Now, η επίθεση διαπράχθηκε «περί τις 14:30» χθες Τετάρτη [τοπική ώρα• περί τις 02:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Ελλάδας].
Επικεφαλής της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση έχουν τεθεί αξιωματικοί της αμερικανικής στρατιωτικής δικαιοσύνης ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Το συμβάν καταγράφηκε τρεις ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις για την επέτειο της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ που εξαπέλυσαν την 7η Δεκεμβρίου 1941 οι αυτοκρατορικές ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, εξωθώντας τις ΗΠΑ να εισέλθουν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης