Τελευταία Νέα
Διεθνή

OPEC: Έρχοναι νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου ως 400.000 βαρέλια ημερησίως - Την Παρασκευή η απόφαση

OPEC: Έρχοναι νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου ως 400.000 βαρέλια ημερησίως - Την Παρασκευή η απόφαση
Η ευρύτερη ομάδα πετρελαιοπαραγωγικών χωρών OPEC+, έχει μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την αρχή του έτους
Τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στη Βιέννη της Αυστρίας αύριο Πέμπτη 5/12 προκειμένου να συζητήσουν την επόμενη φάση της πολιτικής τους για την παραγωγή πετρελαίου με κορυφαίο θέμα στην ατζέντα περικοπές της παραγωγής περίπου 400.000 βαρελιών ημερησίως.
Στη συνέχεια, η 14μελή ομάδα του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με συμμάχους τους που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ την Παρασκευή 6/12.
«Νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε περικοπές στην παραγωγή κοντά στα 400.000 βαρέλια ημερησίως», δήλωσε ο κορυφαίος αναλυτής στην Energy Aspects Amrita Sen, σε θέματα πετρελαίου στο CNBC.
Η ευρύτερη ομάδα πετρελαιοπαραγωγικών χωρών, που μερικές φορές αναφέρονται ως OPEC+, έχει μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την αρχή του έτους.
Η τρέχουσα συμφωνία, η οποία διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο του 2020, αντικατέστησε έναν προηγούμενο γύρο περικοπών στην παραγωγή που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017.
Η Σαουδική Αραβία είναι σίγουρα πρόθυμη για να εκπλήξει την αγορά, προκειμένου να δώσει ένα πλεονέκτημα στην ΙΡΟ της Saudi Aramco.
Η τιμή του Brent διεθνώς ανήλθε σήμερα στα 61,98 δολάρια, τιμή υψηλότερη κατά 1,9%, ενώ το αμερικάνικο US West Texas Intermediate (WTI) διαμορφώθηκε στα 57,04 δολάρια, σημείωνοντας άνοδο πάνω από 1,6%.
Οι τιμές του αργού Brent μειώθηκαν περισσότερο από 17% από τις αρχές Απριλίου, με το WTI να μειώνεται περίπου κατά 14% την ίδια περίοδο.
Δεδομένου ότι η αγορά δεν έχει πολλά περιθώρια, ο κ. Sen υποστηρίζει πως δεν υπάρχει λόγος για τον ΟΠΕΚ να εμβαθύνει τις περικοπές, ωστόσο η ρευστότητα και οι ανησυχίες από τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας διατηρούνται, οπότε μένει να επιβεβαιωθεί ο επόμενος γύρος περικοπών μετά τις συναντήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης