Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα ψήφου της στα Ηνωμένα Έθνη λόγω των οφειλών της

Βραζιλία: Κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα ψήφου της στα Ηνωμένα Έθνη λόγω των οφειλών της
Από τα 415,8 εκατ. δολάρια που χρωστάει, τα 143 εκατ. είναι οφειλές του 2019 - Βάσει των κανόνων του ΟΗΕ, εάν οι καθυστερούμενες οφειλές μιας χώρας είναι ίσες ή μεγαλύτερες των εισφορών των 2 προηγούμενων ετών, μπορεί να χάσει το δικαίωμα ψήφου της
Η Βραζιλία κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα ψήφου της στα Ηνωμένα Έθνη εάν δεν πληρώσει μέρος των 400 εκατ. δολαρίων που οφείλει, δήλωσαν αξιωματούχοι από τον ΟΗΕ και τη Βραζιλία.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους αυτούς, από τα 415,8 εκατ. δολάρια που χρωστάει η Βραζιλία, τα 143 εκατ. δολάρια είναι οφειλές του 2019.
Βάσει των κανόνων των Ηνωμένων Εθνών, εάν μια χώρα έχει καθυστερούμενες οφειλές που ισοδυναμούν ή ξεπερνούν τις συνεισφορές που έπρεπε να καταβληθούν τα δύο προηγούμενα έτη, μπορεί να χάσει το δικαίωμα ψήφου της στη Γενική Συνέλευση εκτός και αν δείξει ότι η αδυναμία της να πληρώσει ξεφεύγει από τον έλεγχό της.
«Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος η Βραζιλία, για πρώτη φορά στην ιστορία της, να χάσει το δικαίωμά της να ψηφίζει στα Ηνωμένα Έθνη από την 1η Ιανουαρίου του 2020», ανέφερε ο γραμματέας διεθνών σχέσεων του υπουργείου Οικονομίας Erivaldo Gomes σε εσωτερικό έγγραφο.
Η Βραζιλία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οφειλέτης στα Ηνωμένα Έθνη μετά τις ΗΠΑ και η βραζιλιάνικη κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει τουλάχιστον 126,6 εκατ. δολάρια έως το τέλος του έτους για να αποφύγει να χάσει την ψήφο της, ανέφερε ο Γκόμες στο έγγραφο που είδε το Reuters.
Το υπουργείο Οικονομίας δεν απάντησε αμέσως σε ερώτημα του Reuters εάν αυτή η πληρωμή θα γίνει φέτος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης