Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Μας ανησυχεί η αύξηση των αμυντικών δαπανών στο ΝΑΤΟ - Δεν πρόκειται να εισέλθουμε σε κούρσα εξοπλισμών

Κρεμλίνο: Μας ανησυχεί η αύξηση των αμυντικών δαπανών στο ΝΑΤΟ - Δεν πρόκειται να εισέλθουμε σε κούρσα εξοπλισμών
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, τόνισε ότι η μία κούρσα εξοπλισμών «θα ήταν επιζήμια» για την οικονομία της Ρωσίας
Την ανησυχία του για την αύξηση των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ εξέφρασε σήμερα (4/12) το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να εισέλθει σε μία κούρσα εξοπλισμών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Peskov δήλωσε πως «βλέπουμε ότι το ΝΑΤΟ ενδίδει ως επί το πλείστον σε ενέργειες περιορισμού και επέκτασης σε σχέση με τη χώρα μας», για να προσθέσε ότι «αυτό μπορεί να προκαλέσει μόνο ανησυχία».
«Τέτοιου είδους αποφάσεις οι οποίες είναι υπέρ μίας αύξησης των αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ απλώς επιβεβαιώνουν αυτές τις ανησυχίες», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ωστόσο, ο κ. Peskov διευκρίνισε ότι «η Ρωσία δεν πρόκειται να εισέλθει σε μία κούρσα εξοπλισμών με το ΝΑΤΟ», καθώς όπως εξηγεί ο ίδιος μία τέτοια κίνηση «θα ήταν επιζήμια» για την οικονομία της χώρας.
«Ο πρόεδρος Putin επεσήμανε επανειλημμένα ότι λειτουργούμε με διαφορετικό τρόπο», τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Σημειώνεται ότι χθες (3/12) ο πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε ως «απειλή» για τη χώρα την επέκταση του ΝΑΤΟ, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα του ότι «τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας θα επικρατήσουν» στις σχέσεις των δύο πλευρών.
«Η Ρωσία έχει εκφράσει επανειλημμένα την προθυμία της να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο κ. Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης